Πολιτική

ΚΚΕ για Εύβοια: Τραγικές ελλείψεις στα αντιπλημμυρικά έργα

Για μεγάλες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την τραγωδία στην Εύβοια.

Όπως σημειώνει, είναι εκκωφαντική η απραξία της κυβέρνησης, ενώ αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως αυτή η πολιτική οδηγεί στο να χάνονται ζωές και περιουσίας, αφού συνειδητά περιφρονείται η ανθρώπινη ζωή.

Το ΚΚΕ ζητά να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών που υπέστησαν τις καταστροφές, να παρθούν άμεσα μέτρα διάσωσης και απεγκλωβισμού, να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

“Για μια ακόμη φορά η πολύπαθη Εύβοια βρίσκεται στο έλεος φυσικών καταστροφών που στοιχίζουν μάλιστα σε ανθρώπινες ζωές. Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών που υπέστησαν τις καταστροφές, να παρθούν άμεσα μέτρα διάσωσης και απεγκλωβισμού, να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.

Οι πλημμύρες πλήττουν για πολλοστή φορά περιοχές της Εύβοιας που εδώ και χρόνια «φωνάζουν» για την έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Απέναντι όμως σε αυτήν την αναγκαιότητα είναι εξίσου εκκωφαντική η απραξία και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

Οι κυβερνήσεις και όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, υλοποιούν έργα και υποδομές, με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί εν έτει 2020 να χάνονται ζωές και οι λαϊκές οικογένειες να βλέπουν τις περιουσίες και τους κόπους τους να χάνονται.

Για μία ακόμα φορά αναδεικνύονται οι τραγικές ελλείψεις στις υποδομές και την πολιτική προστασία, που εκθέτουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Αναδεικνύεται ο άναρχος αντιλαϊκός χαρακτήρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αναδεικνύεται τελικά η περιφρονητική στάση απέναντι στον άνθρωπο, που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν.

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος από το πρωί βρίσκεται στην πληγείσα περιοχή, επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κανέλλη κατά Τσίπρα: Στην ιδέα να πάθω σοκ εντιμότητας ανατριχιάζω περισσότερο απ’το να μου την πέσει ο Νετανιάχου
«Δεν πα’ να ανοίξει, εγώ θα θυμάμαι ότι έκλεισε τις τράπεζες, την έννοια “Αριστερά”, την έννοια “νέος”, την έννοια “καινούργιος” και την έννοια “καινούργιος δεινόσαυρος”»
Λιάνα Κανέλλη 7
Παύλος Μαρινάκης: Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δεν ανήκει σε κανέναν μεμονωμένα – Έχουμε αποφασίσει να συμβαδίσουμε με τις υγιείς επιδιώξεις των νοικοκυραίων
«Θεωρώ ότι είναι μια ανακοίνωση που θα πρέπει να βρίσκει όλο το πολιτικό σύστημα στην ίδια σελίδα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
23
Μητσοτάκης σε Τασούλα: Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχει συμβολικό βάρος, πρέπει να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα του
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πρωθυπουργός - «Παρούσα η Ελλάδα στην υπογραφή μια ιστορικής συμφωνίας» είπε για τη σημερινή παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής της Αιγύπτου για τη Γάζα
Κυριάκος Μητσοτάκης Κωνσταντίνος Τασούλας
28
Στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα - Ο αιφνιδιασμός και η κριτική
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν ακόμα ενοχλημένα από την αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στην αριστερά σε μία στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συμπορευτεί με την Νέα Αριστερά
Αλέξης Τσίπρας
Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμφωνία ειρήνης στη Γάζα: Το δύσκολο στοίχημα και ο ρόλος του Ερντογάν
Η Αθήνα χαιρέτισε θερμά το σχέδιο ειρήνευσης του Ντόναλντ Τραμπ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι «η συμφωνία συνιστά μια ιστορική στιγμή, καθώς για πρώτη φορά δημιουργείται μια ρεαλιστική προοπτική ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή»
Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Δημήτρη Κυριαζίδη: «Θεώρησε πως η στάση του δεν απαιτούσε τιμωρία, στο τέλος θα ζητήσω εγώ συγγνώμη»
«Η επαναφορά του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το σάπιο και πτωχευμένο πολιτικό σύστημά μας - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταδικάζει αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε
Ζωή Κωνσταντοπούλου
20