Πέμπτη, 30 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΚΚΕ για Γιάνη Βαρουφάκη: Απαράδεκτη ενέργεια η απαγόρευση εισόδου του στην Γερμανία, αυτές είναι οι «ελευθερίες» της ΕΕ

ΚΚΕ για Γιάνη Βαρουφάκη: Απαράδεκτη ενέργεια η απαγόρευση εισόδου του στην Γερμανία, αυτές είναι οι «ελευθερίες» της ΕΕ

Απαράδεκτη ενέργεια χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απαγόρευση εισόδου του Γιάνη Βαρουφάκη στην Γερμανία, λόγω ομιλίας του υπέρ της Παλαιστίνη.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη, που αφορούσε τη συμμετοχή του σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που είναι σε συνέχεια της πρόσφατης παρεμπόδισης από τις γερμανικές αρχές της συμμετοχής κόσμου σε προγραμματισμένη εκδήλωση αλληλεγγύης στο Βερολίνο.

Αυτές είναι οι περίφημες αρχές της ΕΕ και των κρατών-μελών της. Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο «κράτος δικαίου» και οι «ελευθερίες» της ΕΕ, που αφορούν μόνο τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων και η στήριξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται, επίσης, πόσο αδιέξοδες είναι οι αυταπάτες για τον «εκδημοκρατισμό» αυτής της φυλακής των λαών.

Γι’ αυτό και είναι κρίσιμο, μπροστά και στη μάχη των ευρωεκλογών να δεχθεί πλήγμα η ΕΕ των εγκλημάτων, του πολέμου και της αδικίας, μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που την εξωραΐζουν και την υπηρετούν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις