Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΚΚΕ για πτώση Antonov: Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

ΚΚΕ

Για αναπάντητα ερωτήματα που προκαλούν τουλάχιστον ανησυχία κάνει λόγο το ΚΚΕ σε σχέση με την τραγωδία του ουκρανικού Antonov στην Καβάλα. Η συντριβή στοίχισε τη ζωή των οκτώ επιβαινόντων.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η πτώση του Antonov στην περιοχή της Καβάλας συμπίπτει με την περίοδο του πολέμου στην Ουκρανία, σημειώνοντας, παράλληλα, την «τεραστίων διαστάσεων μεταφορά επικίνδυνων οπλικών συστημάτων».

Στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov αναφέρονται τα ακόλουθα:

Τόσο το φορτίο και η διαδρομή που εκτελούσε το αεροσκάφος Antonov, όσο και οι συγκεχυμένες πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με το συμβάν, δημιουργούν τουλάχιστον ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν.

Πολύ περισσότερο που όλα τα παραπάνω εξελίσσονται σε ένα διεθνές σκηνικό πολέμου που συνοδεύεται από μια τεραστίων διαστάσεων μεταφορά – με διάφορους τρόπους και διαδικασίες – επικίνδυνων οπλικών συστημάτων.

Το λιγότερο που απαιτείται να γίνει είναι η κυβέρνηση να ενημερώσει υπεύθυνα για όλα αυτά τα ζητήματα τον ελληνικό λαό και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις