Πολιτική

ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστηρίζουν την απάνθρωπη πολιτική απέναντι στους μετανάστες

«Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό αποδεικνύουν ότι όλοι τους -ανεξάρτητα από αποχρώσεις- συμφωνούν στην αύξηση των μηχανισμών καταστολής στα σύνορα, στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, στη δημιουργία χωρών-"αποθηκών", είτε μέσα, είτε έξω από την ΕΕ» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Οι θέσεις του Αλ. Τσίπρα για δημιουργία “ισχυρής” Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής-Ακτοφυλακής και κατά των λεγόμενων “δευτερογενών ροών”, δηλαδή των μετακινήσεων από την πρώτη χώρα υποδοχής στη χώρα πραγματικού προορισμού, που είναι και η πεμπτουσία του απαράδεκτου Κανονισμού του Δουβλίνου και που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστηρίζει στο ακέραιο τη βάρβαρη κι απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό» τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Η κυβέρνηση ταυτίζεται στην πράξη με τις θέσεις της ΝΔ και των άλλων κομμάτων».

«Η μόνη λύση ανακούφισης του προβλήματος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις και τους κανονισμούς της ΕΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα, που προκαλεί τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: «Πήραμε 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα αυτά δεν θα είχαν επενδυθεί χωρίς επιτελικό κράτος»
«Μειώνουμε το δημόσιο χρέος της χώρας με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία οποιασδήποτε οικονομίας στον κόσμο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 5ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα «Σύγχρονο Κράτος για όλους»
58
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για υποκλοπές και Δικαιοσύνη: «Φύγετε, η χώρα δεν αντέχει άλλο» – «Δεν θα στήσουμε ΠΑΣΟΚοδικεία ή ΣΥΡΙΖΟδικεία»
Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα (28.04.2026) η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση των υποκλοπών, στον απόηχο της διάταξης του εισαγγελέα του...
Βουλή, Ολομέλεια 6
Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ απόδοση της Δικαιοσύνης»
«Προφανώς ενδιαφέρομαι να μάθω ποιος έδωσε την εντολή παρακολούθησής μου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή αν υπάρξουν νέα στοιχεία
Κωστής Χατζηδάκης
6