Πολιτική

Κοινή συνάντηση Αναστασιάδη – Τσίπρα – Σίσι στην Λευκωσία

Την προσεχή Τρίτη θα συναντηθούν στην Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «τα ενεργειακά θέματα, που αφορούν τα συμφέροντα των χωρών που εμπλέκονται».

Την Δευτέρα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον κ. Σίσι, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Σε σχετική ερώτηση, προσερχόμενος σε εκδήλωση για την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε, «ό,τι είχα να πω το έχω πει χθες». Είπε ότι δεν επιθυμεί να γίνεται συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και πρόσθεσε πως ο Σαάντ Χαρίρι «είναι φίλος, από ενδιαφέρον μιλήσαμε. Η ουσία είναι ότι σε λίγες μέρες, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα επιστρέψει είτε στο Λίβανο, είτε θα επισκεφθεί μια σειρά άλλων χωρών, ευελπιστώ μεταξύ άλλων, και την Κύπρο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Σωκράτης Φάμελλος «έριξε άκυρο» και επισήμως στον Νίκο Ανδρουλάκη για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση για συμμετοχή στο θεματικό τραπέζι «Σύνταγμα και Θεσμοί», διαμηνύοντας πάντως ότι ο διάλογος στον προοδευτικό χώρο παραμένει αναγκαίος
Νίκος Ανδρουλάκης και Σωκράτης Φάμελλος
Πυρά της αντιπολίτευσης για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: «Ανεπαρκή», «ασπιρίνες», «κοροϊδία»
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για καθυστερημένες παρεμβάσεις, το ΚΚΕ καταγγέλλει στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ κατά την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ δε λύνουν το πρόβλημα
Πρατήρια καυσίμων
ΚΥΣΕΑ: Πέρασαν και τα 5 εξοπλιστικά προγράμματα των 5 δισ. ευρώ – Νέος αρχηγός στο Λιμενικό ο Χρήστος Κοντορουχάς
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, εγκρίθηκαν και τα πέντε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ επιλέχθηκε και ο νέος αρχηγός του Λιμενικού
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προσέρχεται στο ΚΥΣΕΑ