Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ερωτήματα στην ΝΔ για τη νέα πρόκληση που έφερε τη διαγραφή του

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ερωτήματα στην ΝΔ για τη νέα πρόκληση που έφερε τη διαγραφή του

Από τη Σλοβενία ο Πρωθυπουργός, μόλις ενημερώθηκε για τη νέα… παρεκτροπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, αποφάσισε αμέσως να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων όταν του τηλεφώνησε ο Νίκος Δένδιας για να τον ενημερώσει για το νέο «παραλήρημα» του βουλευτή. Ένα παραλήρημα που ήρθε παρά την προειδοποίηση που είχε λάβει ότι ακραίες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ξανά ανεκτές στο μέλλον.

Η διαγραφή του ήταν μονόδρομος. Την «κίτρινη» κάρτα την είχε λάβει μόλις τον Σεπτέμβρη, όταν δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ονόματα μικρών προσφυγόπουλων νηπιαγωγείου της Αθήνας, κάνοντας αναδημοσίευση (retweet) άρθρου της ιστοσελίδας «meaculpa», που κάποτε του ανήκε.

Τότε, ο κ. Μπογδάνος έκανε ένα βήμα πίσω. Έσβησε την ανάρτηση και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την πράξη του.

“Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της Νέας Δημοκρατίας και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά Παράταξη” δήλωναν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά τη διαγραφή του.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτίζει την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και αυτή δεν μπορεί να χτιστεί με τοξικότητα και συνθήματα που παραπέμπουν σε ταραγμένες εποχές, από όπου και αν προέρχονται» προσέθεταν.

Ερωτηματικά για τη νέα πρόκληση Μπογδάνου

“Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μεθόδευσε την απομάκρυνση του”; «Μπορεί αυτή του η νέα πρόκληση, ενώ ήξερε ότι θα οδηγούσε σε … «κόκκινη κάρτα» να έχει σχέση με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της ακροδεξιάς»;

Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτηματικά που διατύπωναν συνάδελφοι του στη Βουλή, αμέσως μετά το επεισόδιο στην Επιτροπή Εξωτερικών, κατά τη συζήτηση για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Ανεξαρτήτως των λόγων που οδήγησαν τον κ. Μπογδάνο να “προκαλέσει” τη διαγραφή του, το βέβαιο είναι ότι στην Κυβέρνηση δεν ήθελαν με τίποτα να δώσουν νέα «τροφή» στην αντιπολίτευση και στην κοινή γνώμη να την κατηγορήσουν για ανοχή σε ακροδεξιές απόψεις και συμπεριφορές.

Οργισμένη αντίδραση από τον Νίκο Δένδια κατά Μπογδάνου

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ «Μπογδάνος» γράφτηκε μετά την επίθεση που έκανε χτες στη Βουλή κατά του ΚΚΕ, με μια φράση που αποδίδεται στον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα.

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε είναι οι κομμουνιστές” είπε από το βήμα της Βουλής ο πρώην βουλευτής της Α’ Αθήνας της ΝΔ προκαλώντας την έκρηξη του Θανάση Παφίλη.

«Κάποιος να σας μαζέψει, γιατί εκτός από το “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος” υπάρχει και το “τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή» απάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Η στάση Μπογδάνου προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Εξωτερικών. Λάδι στη φωτιά έριξε και η παραδοχή του κ. Μπογδάνου ότι συμμετείχε σε εκδήλωση στο Βίτσι, όπου κατέθεσε στεφάνι και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, όπως και του Ηλία Κασιδιάρη.

click4more: Διαγραφή Κωνσταντίνου Μπογδάνου: Ο Κυρανάκης «περιμένει εξηγήσεις» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους, ο Νίκος Δένδιας – ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει συγκρουστεί κατά μέτωπο με τη νεοναζιστική οργάνωση και ήταν αυτός που ως υπουργός Δημόσιας Τάξης οδήγησε τους πρωτεργάτες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή – απευθύνθηκε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Εγώ δεν γνωρίζω, ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Λέω, όμως, το εξής: ότι οποιαδήποτε προσπάθεια, σήμερα, προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν, για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους, είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι πάντοτε απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου από τη Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για τη δημοκρατία, είναι επίσης παραδεκτή».

«Και είναι ώρα να σοβαρευτούμε, διότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια. Για να είμαστε συνεννοημμένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος” κατέληξε, χτυπώντας το χέρι στο έδρανο.

Μια «ταραχώδης» σχέση

Υπενθυμίζεται ότι η ένταξη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. δεν ήταν εξ αρχής εύκολη. Κι αυτό γιατί τον Φεβρουάριο του 2019, σε συνομιλία στο Twitter με ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, ούτε λίγο – ούτε πολύ υπονόησε εκκαθαρίσεις στην ΕΡΤ με κυβέρνηση της ΝΔ.

Τότε η Εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη είχε δηλώσει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από την ΝΔ Στη συνέχεια όμως ο κ. Μπογδάνος συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο και εξελέγη βουλευτής της Α’ Αθήνας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις