Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κωνσταντοπούλου: Επιμένει για τα πρακτικά και τη… Διάσκεψη!

Κωνσταντοπούλου: Επιμένει για τα πρακτικά και τη… Διάσκεψη!

Δεν κάνει βήμα πίσω η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παρά την επιστολή καταπέλτη που της έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Έτσι, όχι μόνο σήμερα στις 20:00 έχει συγκαλέσει ξανά τη Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία το Σάββατο δεν πάτησε… ψυχή εκτός από τους βουλευτές που πρόσκεινται στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά παρά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας επιμένει να ζητά τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα.

Η πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να συγκαλέσει τη Δευτέρα στις 18:30 το απόγευμα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να συζητήσει και να λάβει απόφαση (!) για να υποβληθεί αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να αποσταλούν στο Κοινοβούλιο τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου.

Το… εντυπωσιακό είναι πως η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ζητήσει τα πρακτικά γίνεται «κατόπιν της από 22.8.2015 επιστολής της Προέδρου της Βουλής, με το ίδιο αίτημα, και της από 22.8.2015 απαντήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ίδιο αντικείμενο».

Που ούτε λίγο ούτε πολύ, αρνείται να δεχτεί την άρνηση του Προκόπη Παυλόπουλου να παραδώσει η προεδρία τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών!

Το νέο… τερτίπι της Ζωής Κωνσταντοπούλου έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφασή της να καλέσει ξανά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα του εξωκοινοβουλευτικού συμβιβασμού για την υπόθεση Siemens.
Με επιστολή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά από τον Γιάννη Στουρνάρα να εμφανιστεί την Επιτροπή που συνεδριάζει στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε