Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόντρα Μαξίμου – Μητσοτάκη για τον “πολιτικό ευτελισμό”

Τσίπρας - Μητσοτάκης

Στην οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Με βολές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε το πρωθυπουργικό γραφείο στην επίθεση που δέχθηκε κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα.

“Πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός, για τον οποίο κατηγορεί ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι να ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης όταν η ΝΔ δεν τολμά να καταθέσει πρόταση μομφής και να την κερδίζεις μέσα στο Κοινοβούλιο. Πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός είναι να έχεις κάνει Αντιπρόεδρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «προσωπική επιλογή» έναν απόκληρο του ΛΑ.Ο.Σ που αναπαράγει χυδαιότητες και ψεύδη περιθωριακών και ακροδεξιών εντύπων. Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις «αποκαλύψεις» που διακίνησε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης;”, αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Τι είπε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την Αχαϊκή πρωτεύουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει λόγο για πρωτοφανή πολιτικό ευτελισμό (σσ και όχι εκφυλισμό).

«Στα φαινόμενα λειτουργικής υποβάθμισης του κοινοβουλίου, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και αυτά ενός πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού, με βουλευτές που πατάνε σε δύο βάρκες και αλλάζουν κόμματα και απόψεις για μία καρέκλα… Σήμερα η χώρα κυβερνάται από μία κυβέρνηση μειοψηφίας, που αναζητά ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή για να νομοθετήσει. Βουλευτές ανταλλάσσουν την ψήφο τους με υπουργικές καρέκλες και τώρα δρομολογούνται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να διατηρήσει ο κ Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα, ότι αν του διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου και ο κ Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό. Τι ακριβώς φοβάται, τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τρέμει μήπως θα αποκαλυφθεί και τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται το πρωτοφανές, δηλαδή την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, η οποία δρομολογείται για την επόμενη εβδομάδα για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για να το πω ακόμα πιο απλά» πρόσθεσε, «δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κ. Παπαχριστόπουλο, που τη μία μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμα για να ψηφίσει και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, όπως δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής, διότι είναι ντροπή για τη χώρα, που δεν της αξίζει τέτοια κατάντια».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις