Πολιτική

Κόντρα Ταραντίλη – Τσίπρα για το άνοιγμα των εκκλησιών τα Θεοφάνεια

“Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του και απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον ρωτά εάν προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας. “Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά. Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις”, καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανάρτηση Τσίπρα

Νωρίτερα, σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του, αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με το άνοιγμα των εκκλησιών για τα Θεοφάνεια, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;

Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί. Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα».

Ο κ. Τσίπρας ρωτά: «Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;» και καταλήγει: «Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί».

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ανταπάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ηλιόπουλος αναφέροντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά έκανε τα στραβά μάτια και έβαλε το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να γνωρίζει πως την ευθύνη των αποφάσεων την έχει η κυβέρνηση. Όταν άλλα αποφασίζει τη μια μέρα, άλλα επιτρέπει την επόμενη και τελικά άλλα υποκρίνεται πως γίνονται, απλά καταντά φαρσοκωμωδία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνταγματική αναθεώρηση: Παρεμβάσεις για ελλείμματα, μονιμότητα και Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδακής, ζητεί να αξιοποιηθεί η διαδικασία για τρεις «παρεμβάσεις μείζονος σημασίας» και ασκεί πίεση στην αντιπολίτευση να τοποθετηθεί
Βουλή, Ολομέλεια
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς BBC: Τα καταγγελλόμενα περιστατικά έγιναν επί υπηρεσιακής το 2023 – Προστατεύουμε τα σύνορα με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα
Το δημοσίευμα του BBC αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η αστυνομία στην Ελλάδα στρατολογεί μετανάστες για να απωθήσει βίαια άλλους μετανάστες πίσω στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία»
ζευγάρι στον Έβρο
Η μειονότητα στην Θράκη είναι θρησκευτική, διαβάστε τη Συνθήκη της Λωζάνης – Η απάντηση του ελληνικού στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
«Επαναλαμβάνομενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας»
υπουργείο Εξωτερικών 5
ΠΑΣΟΚ: Φουλ επίθεση κατά της κυβέρνησης για Μακάριο Λαζαρίδη, υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ο πρωθυπουργός της αριστείας θα δώσει συγχωροχάρτι;»
«Ανέχεται ο κ. Μητσοτάκης ένα μέλος της κυβέρνησής του να έχει καθ' ομολογία του εξαπατήσει το δημόσιο;» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε νέα του ανακοίνωση για τον Μακάριο Λαζαρίδη
ΠΑΣΟΚ
Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης του Χακάν Φιντάν στην Ελλάδα – Οι ισορροπίες και οι επιδιώξεις της Άγκυρας
Σε αυτή τη φάση, η προσπάθεια του Ερντογάν να προσεταιριστεί εκείνους που λένε ότι ο Νετανιάχου σέρνει από τη μύτη τον Τραμπ έχει πέσει στο κενό, οπότε, πρέπει με κάποιο τρόπο να δείξει στο εσωτερικό του κινητικότητα
Χακάν Φιντάν 11
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου χαρακτήρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου «Ελένη Λουκά της πολιτικής» και την μιμήθηκε on air
«Έχετε κάποιο πρόβλημα; Με εμποδίζετε, τι κάνατε, με χτυπήσατε; Θα σας καταγγείλω» άρχισε να λέει η Αφροδίτη Λατινοπούλου μιμούμενη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου
81