Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η οργή Κικίλια για τις… καφεδιές! video

Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία και στην χώρα μας, αλλά κάποιοι το παίρνουν… αψήφιστα! 

Το newsit.gr έχει αναδείξει από το πρωί της Παρασκευής, 13.03.2020, το συγκεκριμένο ζήτημα που δείχνει πως η ατομική ευθύνη έχει πάει… περίπατο, σαν αυτόν που πήγαν σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας που δείχνουν να μην έχουν πάρει την κατάσταση στα σοβαρά.

Οι παιδικές χαρές ήταν γεμάτες, ο Φλοίσβος… βούλιαξε από κόσμο, ενώ και χθες, παρατηρήθηκε πολύς κόσμος στις λαϊκές αγορές.

Αυτό έφερε σκληρότερα μέτρα από την κυβέρνηση, με τον κ. Τσιόδρα να ανακοινώνει πως κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση, εκτός ντελίβερι και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

Ο κορονοϊός σαρώνει, αλλά από βόλτες… άλλο τίποτα! Η οργή του Κικίλια

Να σημειωθεί, πάντως, πως εμφανής ήταν η οργή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, λίγο πριν πάρει τον λόγο ο κ. Τσιόδρας.

Click4more: “Λουκέτο” παντού! Κλείνουν εστιατόρια και καφετέριες στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού! 190 τα κρούσματα!

“Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση.

Και συνέχισε: “Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε, δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”. είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε τις δηλώσεις

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις