Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κώστας Καραμανλής: Αντίδραση για τα Σκόπια!

Καραμανλής
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αντέδρασε -μέσω συνεργατών- κι ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί σε διάφορα ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το Σκοπιανό.

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού έχει έρθει στον “αφρό” της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες. Οι διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων βρίσκονται σε εξέλιξη και ο Κώστας Καραμανλής έχει αναφερθεί σε αρκετά ρεπορτάζ. Για τον λόγο αυτό αντέδρασε.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την ΠΓΔΜ, λένε το εξής: Πως η μόνη παρέμβασή του είναι αυτή περί μη ύπαρξης μακεδονικού έθνους.

Ο Κώστας Καραμανλής και οι αιχμές Καμμένου

Νωρίτερα και μιλώντας σε συνεργάτες του στο περιθώριο της εκδήλωσης για την ανακήρυξη του 2018, ως έτους Μέριμνας Προσωπικού, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή καθώς την Κυριακή (21.01.2018) δημοσίευμα της Ελευθερίας του Τύπου ανέφερε πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε μιλήσει σε βουλευτές της ΝΔ για το Σκοπιανό και το Βουκουρέστι.

«Υπάρχει μία παρανόηση. Εγώ ποτέ δε δέχθηκα ονομασία με τον όρο ”Μακεδονία”», είπε ο Κώστας Καραμανλής σε βουλευτές που τον επισκέπτονται στο γραφείο του ή με τους οποίους συναντήθηκε στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η συμφωνία κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων», φέρεται να είπε επίσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης: «Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μία κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν. Οι Σκοπιανοί μέσα στο εμπρηστικό αλυτρωτικό κλίμα που καλλιεργούσε εκείνη την εποχή ο Γκρουέφσκι, αρνήθηκαν τα πάντα. Η διαπραγμάτευση κατέρρευσε. Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις