Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κώστας Καραμανλής: Θέλει να βάλει τέλος στις φήμες για πολιτικό “φλέρτ” με τον Αλέξη Τσίπρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έντονα προβληματισμένος φέρεται να είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από την φημολογία που τον θέλει να είναι θετικά διακείμενος στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να τρέφει προσωπική αλλά και πολιτική συμπάθεια στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, οι στενοί του συνεργάτες, του έχουν επισημάνει ότι η διατήρηση της σχετικής φημολογίας, ενδέχεται να δώσει λάθος μήνυμα ανοχής στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την στιγμή που οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας βλέπουν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα έναν ιδεολογικό και πολιτικό εχθρό.

Ο Κώστας Καραμανλής όμως είναι ξεκάθαρος στην αποτίμηση της σημερινής κυβέρνησης. Μιλώντας στους συνεργάτες του που τον ρωτούν πως βλέπει την πορεία της χώρας απαντά σταθερά πως “η χώρα σέρνεται και θα συνεχίσει να σέρνεται”.

Και από την πλευρά όμως, εκείνη δηλαδή των προσκείμενων στον Κυριάκο Μητσοτάκη στελεχών, υπάρχει εκνευρισμός κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος αναφέρονται με θετικό πρόσημο στην περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Το κλίμα πάντως, φαίνεται σιγά-σιγά να αλλάζει καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι οι πρώτες κινήσεις για να “μαζευτεί” η φημολογία για φλερτ Καραμανλή-Τσίπρα, έχουν γίνει.

Επί του παρόντος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «έσβησε» τις εσωκομματικές εντάσεις ρίχνοντας στον Γιώργο Παπανδρέου, το ανάθεμα για την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο, ενώ φέρεται αποφασισμένος, να μην προκαλέσει το καραμανλικό αίσθημα, με τις επιλογές του στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Ο Κώστας Καραμανλής συχνά επικαλείται το επιχείρημα ότι, αν ήθελε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία, δεν θα απέρριπτε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης, θυμίζει σε όλους τη στάση του στο δημοψήφισμα όταν τάχθηκε σαφώς υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Ακόμα, έχουν περιοριστεί τα δηλητηριώδη εσωκομματικά σχόλια από καραμανλικά στελέχη, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ τον πρόεδρο της ΝΔ στο πολιτικό γραφείο του στο Παγκράτι, δίνοντας πιο προσωπικό τόνο στην επίσκεψη. Το δείπνο Μητσοτάκη-Καραμανλή μετά συζύγων στην Κηφισιά σφράγισε την αρχή της επικοινωνίας των δύο ανδρών.

ΠΗΓΗ: Real News

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε