Τετάρτη, 21 Φεβ.
10oC Αθήνα

Κώστας Μπακογιάννης: «Οι παρατάξεις που υποστηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διαφώνησαν με το ψήφισμα συμπαράστασης στον Μπελέρη»

Κώστας Μπακογιάννης: «Οι παρατάξεις που υποστηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διαφώνησαν με το ψήφισμα συμπαράστασης στον Μπελέρη»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε στην εκπομπή “Live News” και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ της αποφυλάκισης του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, το οποίο εισηγήθηκε ο ίδιος, αλλά διαφώνησαν οι -προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ- παρατάξεις.

Ο Κώστας Μπακογιάννης με ψήφισμα συμπαράστασης τονίζει ανάγκη συμμόρφωσης της Αλβανίας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα ως προς την υπόθεση Μπελέρη και υπογραμμίζεται με έμφαση πως «η εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της».

«Εμείς είπαμε πως θα κάνουμε το αυτονόητο και θα φέρουμε ένα ψήφισμα αλληλεγγύης στο συνάδελφο δήμαρχο. Γράψαμε το ψήφισμα πολύ προσεκτικά ώστε να εκφράζει όλες τις δυνάμεις του Συμβουλίου. Να θυμίσω πως είχαμε κάνει κάτι ανάλογο με τον Ιμάμογλου. Η παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και λοιπές αριστερές δυνάμεις διαφώνησαν. Δυστυχώς, επιμείνανε στη διαφωνία τους. Δεν κατάφερα να καταλάβω γιατί. Στην Αλβανία στοχεύουν σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και είναι κρίμα όταν δεν βγάζουμε μία εικόνα πως είμαστε μία γροθιά. Όταν μιλάει η Αθήνα για δημοκρατία, έξω την παίρνουν σοβαρά».

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ ψήφισε λευκό διότι διαφώνησε με το σκεπτικό του ψηφίσματος Μπακογιάννη.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις