Πολιτική

Κώστας Σκρέκας: Να συμβάλλουν και οι ιδιώτες προμηθευτές στην απορρόφηση των αυξήσεων στο ρεύμα

Σύσταση προς τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να συμβάλουν στην απορρόφηση των αυξήσεων στο ρεύμα, απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά χθες.

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Σκρέκα παρουσιάστηκαν τα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, με αιχμή την επιδότηση του τιμολογίου στο ρεύμα όλων των προμηθευτών κατά 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Κατά τις πληροφορίες, ο υπουργός ζήτησε να στηριχθεί ο καταναλωτής στο πλαίσιο της λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Από την άλλη πλευρά ορισμένες εταιρείες εξέθεσαν προβληματισμό για την επαλήθευση των σεναρίων εξέλιξης των τιμών, πάνω στα οποία βασίστηκε η εκτίμηση για τα τιμολόγια λιανικής δεδομένου ότι η κρίση σε διεθνές επίπεδο συνεχίζεται.

Η τιμή της ενέργειας για σήμερα στην ελληνική αγορά διαμορφώνεται στα 172,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (η μέγιστη φθάνει στα 209,66 ευρώ), στα ίδια επίπεδα με την Ισπανία και την Πορτογαλία και ελαφρώς χαμηλότερα από την Ιταλία όπου η τιμή αύριο φθάνει στα 174,58 ευρώ. Το θέμα των αυξήσεων στο κόστος της ενέργειας θα τεθεί και στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ