Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κοτζιάς: Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον γ.γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Για μια πολύ καλή συνεργασία με τον Γενικό Γραμματά του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο θέμα του Κυπριακού έκανε λόγο ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η ελληνική πλευρά θα εργαστεί σκληρά ώστε να είναι έτοιμη στην κρίσιμη διάσκεψη της Δευτέρας στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την ολοκλήρωση των σημερινών διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, μετά από τη χθεσινή καταλυτική συμμετοχή του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Μία «εξέχουσα προσωπικότητα στη διεθνή σκηνή», όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Κοτζιάς, λέγοντας ότι «ένιωσα τυχερός που μπορέσαμε χθες να συνεργαστούμε σε μία πάρα πολύ καλή κατεύθυνση για το Κυπριακό».

«Η διαδικασία θα προχωρήσει. Τη Δευτέρα έχουμε εμείς τη συνέχεια», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι: «έχουμε πει να απαντηθούν δύο θεμελιακά ερωτήματα και να σπάσουμε αυτά τα ερωτήματα σε σειρά απαντήσεων. Το Σαββατοκύριακο επιφυλάσσει στην ομάδα μας, την Ελληνική Αντιπροσωπεία, αλλά και στην Κυπριακή Αντιπροσωπία, πάρα πολλή και σκληρή δουλειά. Όμως, όπως ξέρετε, δεν φοβόμαστε τη σκληρή δουλειά, αρκεί να είναι χρήσιμη για τη χώρα». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε