Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κοτζιάς – Παππάς κατά Καμμένου: Οι υπουργοί δεν πρέπει να μιλούν πολύ

Κοτζιάς – Παππάς κατά Καμμένου: Οι υπουργοί δεν πρέπει να μιλούν πολύ
Φωτογραφία Eurokinissi

Η συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης (11.10.2018) ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκος Παππάς στο υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε καμία σχέση με το Σκοπιανό ή τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Η είδηση “βγήκε” όμως από μια αναφορά και των δυο σε υπουργούς που δεν πρέπει να μιλούν πολύ. Όπως ο Πάνος Καμμένος για παράδειγμα.

Ούτε ο Νίκος Κοτζιάς ούτε και ο Νίκος Παππάς κατονόμασαν τον υπουργό Άμυνας, που μετά τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ για το Σκοπιανό και τις αμερικανικές βάσεις έχει κάνει… άνω κάτω την κυβέρνηση. Αλλά ήταν σαφές πως τον «φωτογράφισαν» αμφότεροι.

Κατά το «έχω μια απάντηση, έχετε μια ερώτηση», ο Νίκος Κοτζιάς δεν… περίμενε να του τεθεί το ερώτημα. Αποφάσισε να δώσει μόνος του την απάντηση σε αυτό για το οποίο όσοι βρέθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών, αναρωτιούνταν: πως σχολιάζει τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος.

Εδώ και ώρες άλλωστε πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας πως μιλάει πολύ και λέει όσα θα έπρεπε να λέει ο υπουργός Εξωτερικών. Στις δηλώσεις του κατά την υπογραφή μνημονίου ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών του ΥΠΕΞ, ο Νίκος Κοτζιάς δεν περίμενε να ερωτηθεί. Το είπε μόνος του αυτό που ήθελε: «Ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει».

Μπηχτή Νο1 στον Πάνο Καμμένο. Γιατί αμέσως πήρε την «πάσα» ο Νίκος Παππάς. Που επίσης δεν περίμενε να τον ρωτήσει κανείς. «Αυτό, αγαπητέ Νίκο, ισχύει για όλους τους υπουργούς, νομίζω. Έτσι δεν είναι; Δεν έπρεπε να αφορά μόνο τον υπουργό Εξωτερικών, νομίζω ότι όλοι οι υπουργοί πάντα πρέπει να μιλάνε μετρημένα ακριβώς για να δίνει και σημασία ο κόσμος σε αυτά που λένε σε κάθε στιγμή», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Μπηχτή στον Πάνο Καμμένο Νο2.

Γενικά ο Νίκος Παππάς είχε περισσότερη… όρεξη για κουβέντες. Σε αντίθεση με τον κ. Κοτζιά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε αναφορά και στο Σκοπιανό. Ευχήθηκε στον Νίκο Κοτζιά να συνεχιστεί η «πάρα πολύ καλή δουλειά που κάνετε στο υπουργείο Εξωτερικών με την πολιτική που ασκείτε, ειδικά για την επίλυση του μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή και θεωρώ ότι αυτή η πολιτική βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας που έχουμε ως κυβέρνηση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Η Ελλάδα έχει μία ξεχωριστή θέση στο χάρτη. Πρέπει και τα προβλήματα με τους γείτονές της να λύσει με τρόπο σοφό και δίκαιο», είπε μεταξύ άλλων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις