Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Κράξιμο” της αντιπολίτευσης στον Τσίπρα για την παραίτηση Κοτζιά

παραίτηση Κοτζιά
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Με σκληρές δηλώσεις – ανακοινώσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει η αντιπολίτευση την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη Προσύνοδο των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, μετά την παραίτηση Κοτζιά, δήλωσε: “Το πουλόβερ ξηλώνεται. Η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον Κυβερνητικό συνεταιρισμό. Ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή του. Χέρι- χέρι με τον κ. Καμμένο πάνε στον γκρεμό! Αλλά δεν θα πάρουν την χώρα μαζί τους”.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του: “Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών δεν αποτελεί μόνο απόδειξη ότι για τον κ. Τσίπρα ισχύει το “νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος”, αλλά πιθανότατα αναδεικνύει και τις επιμέρους επιδιώξεις και αντιθέσεις για το πώς η κυβέρνηση θα υπηρετήσει καλύτερα τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο, μόνο τυχαίο, ίσως δεν είναι ότι αυτή η παραίτηση ήρθε μετά το ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν συνέχιση και αναβάθμιση της προσήλωσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική, που υπήρξε άλλωστε κοινός στρατηγικός στόχος των Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά όλα αυτά τα χρόνια”.

Ανάμεσα σε Κοτζιά – Καμμένο, ο κ.Τσίπρας διάλεξε τον Καμμένο. Όμηρος του υπουργού Άμυνας, που έχει αναγορευθεί σε πανίσχυρο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πορεύεται με πρώτο μέλημα μη δυσαρεστήσει τον συνεταίρο του, σχολιάζει Το Ποτάμι και προσθέτει: Οι προειδοποιήσεις ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία, μοιάζουν εντελώς αστείες όταν ο κατεξοχήν εκφραστής της διγλωσσίας παραμένει στη θέση του και παραιτείται ο εκφραστής της κυβερνητικής γραμμής.

Τέλος, η Ένωση Κεντρώων ανέφερε: Το πρώτο μεγάλο θύμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ο κ. Κοτζιάς. Έκανε του κεφαλιού του και το πλήρωσε. Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι σίγουρα το δεύτερο μεγάλο θύμα. Το σκοπιανό είναι ένα μεγάλο θέμα και το υποτίμησε ο κ. Τσίπρας. Πιστεύουμε ότι δύο, το πολύ τρεις μήνες μένουν σε αυτή την Κυβέρνηση και για το καλό της να κάνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, να αλλάξει στάση, γιατί όποιος υπογράψει τέτοια μεγάλη μειοδοσία θα λογοδοτήσει πολύ σύντομα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις