Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κρεμλίνο: Καμία συζήτηση ακόμα για επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Κρεμλίνο: Καμία συζήτηση ακόμα για επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

– Δεν έχουν γίνει συζητήσεις για το αν και πότε θα επισκεφτεί ο Αλέξης Τσίπρας τη Μόσχα
– Αυτό δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ

Στον αέρα παραμένει το αν (σε πρώτη φάση) και το πότε (σε… δεύτερη) ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τη Μόσχα για να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η πρόκληση που είχε γίνει στον Έλληνα πρωθυπουργό αφορούσε ταξίδι στο τέλος του 2018 αλλά στη συνέχεια προέκυψε η διπλωματική κρίση με την απέλαση Ρώσων διπλωματών και το ταξίδι “πάγωσε”.

“Δεν έχουν γίνει ακόμα συζητήσεις για επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα μέχρι το τέλος του έτους”, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Γιούρι Ουσακόφ, στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ερωτηθείς σχετικά, αναφέρει το sputniknews.gr. “Μέχρι στιγμής, το θέμα δεν έχει συζητηθεί”, τόνισε.

Η πρόσκληση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη Ρωσία είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο για να τον συγχαρεί μετά την επανεκλογή του.

Έκτοτε, όμως κύλησε… πολύ νερό στ’ αυλάκι, Ελλάδα και Ρωσία βίωσαν μια άνευ προηγουμένου διπλωματική κρίση, με την Αθήνα να απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες κατηγορώντας τους για απόπειρα εμπλοκής σε εθνικά θέματα και τη Μόσχα να απαντά οργισμένα.

Την περασμένη Κυριακή κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επισκεφτεί τη Μόσχα έως το τέλος του χρόνου. “Έχω πρόσκληση να επισκεφτώ τη Ρωσία και να συναντήσω τον Βλαντιμίρ Πούτιν εντός του 2018 και οι διπλωμάτες των δυο χωρών θα προετοιμάσουν την επίσκεψη”, είπε απαντήσει ο πρωθυπουργός σε ερώτηση που του έγινε.

Με πληροφορίες: sputniknews.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις