Πολιτική

Ξεκίνησε η καθοριστική ψηφοφορία στη Βουλή για την ύπαρξη της κυβέρνησης – Σάλος από τη δήλωση Τσίπρα πως θα κινδυνεύσουν καταθέσεις

- Βορίδης: Έχετε ευθύνη για όσα λέτε για τις τράπεζες και τις καταθέσεις κύριε Τσίπρα
- Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να καταψηφίσει το νομοσχέδιο ο Β. Πολύδωρας και αμέσως μετά να διαγραφεί από τη ΝΔ
- Αλλαγές της τελευταίας στιγμής και σε πλειστηριασμούς, αποδείξεις και τα πρόστιμα μαμούθ της Εφορίας
- Επόμενη δοκιμασία το απόγευμα στην ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς
- Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά από τη Βουλή την ψηφοφορία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά σε Σαμαρά και Στουρνάρα από τον Α. Τσίπρα τόσο για τους πλειστηριασμούς όσο και για το φόρο ακινήτων και τα πρόστιμα της Εφορίας.
Εντύπωση προκάλεσε η ατάκα του πως παλιά έλεγαν ότι οι Αριστεροί θα μας πάρουν τα σπίτια ενώ τώρα τα παίρνει δεξιά κυβέρνηση.
Αμέσως μετά χαρακτήρισε επικοινωνιακό βατερλό την υπόθεση με τα πρόστιμα και όπως την χειρίστηκαν Στουρνάρας Σαμαράς.
Ο Α. Τσίπρας επανέλαβε πως θα κινδυνεύσουν καταθέσεις λόγω των πλειστηριασμών που θα ρισκάρουν τις αντοχές των τραπεζών.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ε[ιτέθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης λέγονατς χαρακτηριστικά πως θέλατε να σώσετε το ευρώ και εξαφανίσατε το ευρώ από την Ελλάδα.

Στον Α. Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ απάντησε πως θα σας αφήσουμε και θα προχωρήσουμε χωρίς εσάς που παίζετε μεταξύ ευρώ και δραχμής και αναρωτήθηκε αν καταλαβαίνει τις ευθύνες του μιλώντας για κίνδυνο των καταθέσεων.

Προηγουμένως μεγάλη εντύπωσε προκάλεσε ο Γ. Στουρνάρας με παρέμβαση του λίγο μετά τις 12.00 όταν και τόνισε πως τα νέα πρόστιμα της Εφορίας δεν είναι μεγαλύτερα από τα παλιά και πως φταίνε τα μέσα ενημέρωσης για το σάλο που προκλήθηκε και για την κακή ενημέρωση των βουλευτών.

Ο κύριος υπουργός με όσα είπε κατάλαβε άραγε πως πυροβόλησε τα πόδια του, αφού ουσιαστικά προκύπτει πως το υπουργείο του δεν ενημερώνει για τις ρυθμίσεις τους βουλευτές οι οποίοι αναγκάζονται να καταφύγουν στα μέσα ενημέρωσης.

Μέσα σε μία θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές, όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διεξάγεται στις 12 το μεσημέρι η ψηφοφορία για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Αντιλαμβανόμενοι ότι παίζεται η ζωή ή ο θάνατος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. και ΔΗΜΑΡ ζήτησαν ονομαστικές ψηφοφορίες.
Και αυτό γιατί πολλά θα κριθούν από την στάση που τελικά θα κρατήσει ο Β. Πολύδωρας.
Όπως διαρρέεται ο Β. Πολύδωρας θα καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο και θα ακολουθήσει η διαγραφή και ανεξαρτητοποίηση του.

 

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
27
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης
Δωρεά 160 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ – Μητσοτάκης: «Τέλος στην ιστορική ανορθογραφία των καταλήψεων»
Χρηματοδοτείται η ανακαίνιση πανεπιστημιακών υποδομών και φοιτητικών εστιών - «Ανατέλλει μια καινούργια μέρα για τα δημόσια πανεπιστήμια», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης, Σύσκεψη στο Μαξίμου