Πολιτική

Κυπριακό: Επικοινωνία Τσίπρα, Γκουτέρες και Γιούνκερ

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε σήμερα (16-01-2017) τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε μαζί τους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη νέα φάση της διαπραγμάτευσης στην οποία μπαίνει η Διάσκεψη της Γενεύης από τις 18 Ιανουαρίου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, “στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιας λύσης με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, που θα είναι προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, και της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13