Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αποτύχει στο μεταναστευτικό”!

Είναι ανάγκη για μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την συνεδρίαση του γερμανικού CSU.

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε, επίσης, ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

“Η Ελλάδα είναι το εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις συζητήσεις για το πως πραγματικά η Ευρώπη θα προστατέψει τα σύνορά της”, ανέφερε.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση: “Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει αποτύχει στο μεταναστευτικό. Ακόμη και οι συνθήκες στα κέντρα υποδοχής – παρά τα κονδύλια που έλαβε η χώρα – είναι φρικτές.

Οι άνθρωποι που φτάνουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται απάνθρωπα, και αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουμε μία συμφωνία με την Τουρκία η οποία δεν λειτουργεί επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν φροντίζει να επεξεργαστεί εγκαίρως τα αιτήματα ασύλου.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν λαμβάνονται οριστικές αποφάσεις και ως εκ τούτου άνθρωποι συσσωρεύονται στα ελληνικά νησιά. Αυτή είναι μία πολιτική η οποία έχει ξεκάθαρα αποτύχει”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι η προστασία των συνόρων είναι προϋπόθεση για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στην Ευρώπη, και πρόσθεσε:

“Θέλω η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή τη συζήτηση. Ταυτόχρονα, υπάρχει η ανάγκη να μοιραστούμε τα βάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε από χώρες που έτυχε λόγω της γεωγραφικής τους θέσης να βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σηκώσουν όλο το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με Ρούμπιο: Στο επίκεντρο ο 6ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου στην Αθήνα
Επιβεβαιώθηκε το «εξαιρετικό επίπεδο» των σχέσεων Αθήνας–Ουάσιγκτον από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στη Γάζα
Μάρκο Ρούμπιο και Ντόναλντ Τραμπ
Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργίαδη: ««Πλέον θα απαντώ μόνο στην αρχηγό σας, την Καρυστιανού» λέει ο υπουργός Υγείας
Αφορμή στάθηκε η ομιλία του υπουργού Υγείας στη Βουλή στις... 29 Οκτωβρίου 2025, στην οποία είχε χαρακτηρίσει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας «απαίσια γυναίκα»
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Καμμένος: Η Καρυστιανού μπορεί να βγει και πρώτη στις εκλογές – Αν κάνει κόμμα ο Σαμαράς, θα κάνω κι εγώ
Για τον Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το αν θα προλάβει να οργανώσει ψηφοδέλτια, ωστόσο τον χαρακτήρισε «τον μόνο από την Αριστερά που μπορεί να δείξει κυβερνησιμότητα»
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος
24
Αυλωνίτης μετά την παραίτηση από το Κίνημα Δημοκρατίας: Ούτε μία στο εκατομμύριο να επιστρέψω στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ανεξάρτητος βουλευτής περιέγραψε κλίμα έντονης πόλωσης στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι πολύ εύκολα θα μπορούσαν να σε λιντσάρουν»
Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξανδρος Αυλωνίτης