Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αποτύχει στο μεταναστευτικό”!

Είναι ανάγκη για μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την συνεδρίαση του γερμανικού CSU.

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε, επίσης, ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

“Η Ελλάδα είναι το εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις συζητήσεις για το πως πραγματικά η Ευρώπη θα προστατέψει τα σύνορά της”, ανέφερε.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση: “Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει αποτύχει στο μεταναστευτικό. Ακόμη και οι συνθήκες στα κέντρα υποδοχής – παρά τα κονδύλια που έλαβε η χώρα – είναι φρικτές.

Οι άνθρωποι που φτάνουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται απάνθρωπα, και αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουμε μία συμφωνία με την Τουρκία η οποία δεν λειτουργεί επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν φροντίζει να επεξεργαστεί εγκαίρως τα αιτήματα ασύλου.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν λαμβάνονται οριστικές αποφάσεις και ως εκ τούτου άνθρωποι συσσωρεύονται στα ελληνικά νησιά. Αυτή είναι μία πολιτική η οποία έχει ξεκάθαρα αποτύχει”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι η προστασία των συνόρων είναι προϋπόθεση για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στην Ευρώπη, και πρόσθεσε:

“Θέλω η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή τη συζήτηση. Ταυτόχρονα, υπάρχει η ανάγκη να μοιραστούμε τα βάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε από χώρες που έτυχε λόγω της γεωγραφικής τους θέσης να βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σηκώσουν όλο το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 107
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες
«Βραχυκύκλωμα» από τα μπλόκα των αγροτών δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα: Τα αιτήματα και οι κοινωνικές αντιδράσεις
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι τα μπλόκα που στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων οδηγούν στην υπονόμευση των αιτημάτων των αγροτών
Μπλόκο αγροτών 13