Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κυρίτσης για μολότοφ στο newsit.gr: «Λανθασμένη η δήλωσή μου απολογούμαι»

Κυρίτσης για μολότοφ στο newsit.gr: «Λανθασμένη η δήλωσή μου απολογούμαι»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων την Τετάρτη (13/03) όταν είπε στην ΕΡΤ ότι δεν θυμάται κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο. Κορυφαία όλων των αντιδράσεων ήταν το ξέσπασμα μιας γυναίκας που εργαζόταν εκείνη την αποφράδα ημέρα του Μαΐου του 2010 στην Marfin όπου έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι όταν άγνωστοι πέταξαν στην τράπεζα βόμβες μολότοφ.

Ο Γιώργος Κυρίτσης μίλησε σήμερα στο newsit.gr και ζήτησε επί της ουσίας συγγνώμη γι αυτό που είπε. «Είναι δικαιολογημένος ο θόρυβος και οι διαμαρτυρίες σχετικά με την δήλωσή μου. Όταν ρωτήθηκα από την ΕΡΤ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις στους δρόμους και στα γήπεδα που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα και όχι φυσικά το έγκλημα της Marfin το οποίο έχει καταγραφεί ως η πιο τραγική στιγμή της περιόδου των μνημονίων στην συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας αφού είχε ως αποτέλεσμα των χαμό 3 εργαζομένων μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου. Αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την κα Καραγιάννη που ήταν μέσα στην Marfin, την δήλωση Κυρίτση αποδοκίμασε και ο Νίκος Φίλης ενώ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ.

Η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin ξεσπά για τις μολότοφ και τον Κυρίτση

Το πρωί η κα Μαρία Καραγιάννη, η γυναίκα που είδαμε όλοι στο μπαλκόνι της τράπεζας να καλεί σε βοήθεια μίλησε με οργή στον ANT1 για τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. «Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πηγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσ», είπε η κα Καραγιάννη.

«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν», συνέχισε η κα Καραγιάννη. «Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα», είπε η κα Καραγιάννη. «Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», είπε περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές η κα Καραγιάννη.

Η στιγμή που απεγκλωβίζεται από την φελγόμενη από τις μολότοφ, marfin η κα Καραγιάννη

Για τους δράστες είπε: «Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: “μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα”. Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στην δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 – 13 ώρες την ημέρα», είπε.

Και κατέληξε: «Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό».

Ακούστε την κα Μαρία Καραγιάννη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις