Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Χρειάζονται “ενήλικες” για να υπάρξει συμφωνία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

“Περιμένουμε. Είμαστε σε αναμονή”, ήταν τα πρώτα λόγια της Κριστίν Λαγκάρντ για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η διευθύντρια του ΔΝΤ πέταξε το “καρφί” της, λέγοντας ότι στόχος είναι να αποκατασταθεί ο διάλογος με ενήλικες στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Και συνέχισε: “Οι θεσμοί από την πλευρά τους συνέταξαν μια σειρά από λογικές προτάσεις που σαφώς χαλάρωναν αυτό που στο παρελθόν θεωρούταν σφιχτό. Και περιμένουμε.  Έχουμε κάνει προτάσεις που είναι λιγότερο απαιτητικές για προϋπολογισμό και μεταρρυθμίσεις”.

Στέλνοντας μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε ότι “πρέπει να έχουμε απτές προτάσεις που θα έρθουν και θα υποκαταστήσουν αυτές των θεσμών. Σε κάθε αξιολόγηση της Ελλάδας, τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέκαθεν επεδείξαμε ευελιξία και συνεχίζουμε να κινούμαστε στο ίδιο επίπεδο”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Ελπίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα αξιοποιηθούν και θα έρθουν με απτές και ρεαλιστικές προτάσεις που θα μπορέσουν να παρουσιαστούν με τρόπο αποδεκτό από την διεθνή κοινότητα. Θα δουλέψουμε όσο χρειαστεί”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε