Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Λεουτσάκος: Μόνο με Grexit καταργείται το Μνημόνιο

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

Δεν έχω ακούσει κάποιον να θέτει θέμα αλλαγής της ηγεσίας Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο Στάθης Λεουτσάκος της Αριστερής Πλατφόρμας που προσθέτει πως ζούμε εντός ευρώ τα αρνητικά ενός Grexit.

”Δεν έχω ακούσει κάποιον να θέτει θέμα αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως έχει τεθεί θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με το νέο πρόγραμμα στήριξης. Κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν υιοθετεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους εταίρους, καθώς πρόκειται για συμφωνία η οποία, κατά δήλωση πολλών στελεχών αποτελεί προϊόν εκβιασμού” δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Στάθης Λεουτσάκος.

Σύμφωνα με το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας ”οι διαφωνούντες επιδιώκουν τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, όμως το κόμμα δεν είναι δυνατό να χάσει την αντιμνημονιακή και λαϊκή του βάση. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακό κόμμα”.

Αμέσως μετά ο ίδιος επανέλαβε τις θεωρίες περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Με τη διαπραγμάτευση αποδείχτηκε πως εντός ευρωζώνης, με τη μορφή που αυτή έχει λάβει, είναι πολύ δύσκολο να ακολουθηθεί η λαϊκή εντολή περί κατάργησης του μνημονίου. Τα αρνητικά που θα μπορούσαν να προέλθουν από ένα Grexit ήδη επιβάλλονται εντός του ευρώ”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε