Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Βασίλης Λεβέντης “βλέπει”… πρωθυπουργία!

Ο Βασίλης Λεβέντης “βλέπει”… πρωθυπουργία!

Ακόμα και πρωθυπουργία «είδε» σήμερα μιλώντας στην Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών. Ο κ. Λεβέντης, εάν και το πήγε «λάου – λάου» τελικά το είπε «καθαρά», έστω και μέσω Ιταλίας.. 

 

 

Χαρακτηριστικά είπε «η κυβερνητική, λεγόμενη, πλειοψηφία είναι εύθραυστη και υπό αμφισβήτηση. Το κόμμα του κ. Καμμένου είναι σε θέσεις και απόψεις ένα ακραίο δεξιό κόμμα. Και ένα ακραίο δεξιό κόμμα με ένα λεγόμενο αριστερό κόμμα δεν ενώνονται. Είναι από υλικά μη ενώσιμα. Κι αν τα ενώσατε προς στιγμή με σκοπό τη διακυβέρνηση της χώρας, στην πορεία θα δείτε ότι αυτά δεν ενώνονται λόγω του ότι λείπει η κουλτούρα της συνεννόησης και της συναίνεσης…

Οι δημοσιογράφοι με ρωτούν: «Αν η κυβέρνηση έχει πρόβλημα, τι θα κάνετε, κύριε Λεβέντη;». Εγώ δεν ήθελα να γίνει έτσι. Υπό εκβιασμό δεν σκοπεύω να ψηφίσει Ένωση Κεντρώων καμία κυβέρνηση και κανένα νομοσχέδιο. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να κάτσουμε να συζητήσουμε δημοσίως. Όμως, δε δέχεστε να το συζητήσουμε … Δεν μπορεί όμως να έρθει μια ωραία πρωία, που θα είμαι με το μαχαίρι στο λαιμό και να ψηφίσει το υπ’ εμέ κόμμα κάποια νομοσχέδιά σας είτε γιατί θα τα έχετε σπάσει με τον κ. Καμμένο ή θα έχει υπάρξει αντάρτικο…Γιατί μην νομίζετε ότι τα «βαρίδια» πήγαν όλα με τον Λαφαζάνη. Υπάρχουν ακόμα «βαρίδια» εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ έτσι εκβιαστικά δεν προτιθέμεθα να ψηφίσουμε….

 Άλλοι πάλι με ρωτούν: «Δεν είναι εγωιστικό ένα κόμμα που πήρε 3,5% να επιβάλλει τις θέσεις του στο 36%»; Ξέρετε και από κυβερνήσεις ευρωπαϊκές ότι πολλές φορές έγινε και πρωθυπουργός κάποιος αρχηγός μικρού κόμματος. Στην Ιταλία συχνά το 4%, το 5% έκανε τον πρωθυπουργό και οι άλλοι απλά ψήφιζαν. Το γνωρίζετε αυτό. Στις δημοκρατίες υπάρχει η αρχή της συνεννόησης. Αυτό δεν είναι καθόλου εγωιστικό…”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε