Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λιβάνιος σε ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ: θράσος να μιλάνε οι πρωταγωνιστές των διαγωνισμών με τα βοσκοτόπια

Λιβάνιος σε ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ: θράσος να μιλάνε οι πρωταγωνιστές των διαγωνισμών με τα βοσκοτόπια

Χωρίς τέλος συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που κάλυψε η ΕΡΤ το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, παρουσία πολλών ανθρώπων. Μετά τις ανακοινώσεις ήρθε και η δήλωση του αρμόδιου υφυπουργού, Θοδωρή Λιβάνιου.

«Χρειάζεται πράγματι μεγάλο θράσος να μιλάνε για την ΕΡΤ οι πρωταγωνιστές των διαγωνισμών με τα βοσκοτόπια. Οι άνθρωποι της ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου» ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος απαντώντας στις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ.

«Η δημόσια τηλεόραση από απαξιωμένο όργανο προπαγάνδας, που την είχε καταντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα με αξιοπιστία, πολυφωνία και σεβασμό στη δεοντολογία κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτοί είναι ο κριτής, γι’ αυτό και τα ποσοστά τηλεθέασης της ΕΡΤ έχουν διπλασιαστεί σε λίγους μήνες» υπογραμμίζει ο Θ. Λιβάνιος και καταλήγει λέγοντας «το καλύτερο λοιπόν που έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να σιωπά, ώστε να ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες του στη δημόσια τηλεόραση».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που ανέβασε στα social media ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης, σύμφωνα με την οποία υπήρξε ένα χαρτί σε πίνακα ανακοινώσεων στην ΕΡΤ για να μην παίξουν ξανά πλάνα και η φωτογραφία από το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χριστόδουλου Στεφάναδη, στην Ικαρία το οποίο, λόγω των πολλών ανθρώπων που παραβρέθηκαν, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

Τη φωτογραφία αυτή έκανε share ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, προκαλώντας την απάντηση της ΕΡΤ και χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων. 

Click4more Τσίπρας: «O περιοδεύων Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία»

Στον ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να “απαντήσει” ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης, που ανέφερε σε δήλωσή του, δίνοντας παράλληλα και τα στιγμιότυπα από τις στιγμές που η δημόσια τηλεόραση έπαιξε το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία. 

«Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν “απαγόρευση” της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9».

ΕΡΤ

ΕΡΤ

Ηλιόπουλος: «Η ΕΡΤ εξαφάνισε ειδήσεις»

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανάρτησή του τόνισε:

Click4more ΝΔ για Τσίπρα: Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να “εξαφανίζει” ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ: Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία. Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο. Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές; (πηγή Christos Xanthakis)».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις