Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέταξε για Γερμανία η Μέρκελ – Όσα είδε, άκουσε και είπε στην Αθήνα! – Video

Πέταξε για Γερμανία η Μέρκελ – Όσα είδε, άκουσε και είπε στην Αθήνα! – Video
Φωτογραφία Reuters

Για τη Γερμανία αναχώρησε η Άνγκελα Μέρκελ, αφού ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα.
Θέμα αποζημιώσεων έθεσε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη για τα εγκλήματα των ναζί, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.
“Σκληρή” στον Άγνωστο, αρνήθηκε την ομπρέλα – Γιατί τη… φρέναραν πριν φτάσει στο Μνημείο.
Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα μέρα δεύτερη και τελευταία. Η καγκελάριος της Γερμανίας έγινε αρχικά δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στις 14:00 συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητοστάκη, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Η Μέρκελ, αφού επισκέφθηκε τη Γερμανική σχολή στο Μαρούσι και δείπνησε με επιχειρηματίες, αναχώρησε από την Αθήνα. Αυτή ήταν η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και ενδεχομένως η τελευταία της ως καγκελάριος της Γερμανίας.

Γύρω στις 15:00 το μεσημέρι και για λίγη ώρα προκλήθηκε “έμφραγμα” στην Κηφισίας, αφού η τροχαία έκλεισε τον δρόμο για να περάσει η αυτοκινητοπομπή με την Άνγκελα Μέρκελ.

Λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στο live blog του newsit.gr 

Δείτε στο παραπάνω βίντεο τις στιγμές της αναχώρησης της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαγορεύσεις και αλλαγές δρομολογίων λόγω Μέρκελ

Για δεύτερη μέρα, επίσης, η παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ έφερε αλλαγές και στα δρομολόγια του Μετρό από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Λόγω της αναχώρησης της Γερμανίδας καγκελαρίου, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των 15:27 και 15:57 από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο και των 16:00 και 16:30 από το Αεροδρόμιο.

Στον Προαστιακό, στο διάστημα 15:45-16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερμάτισαν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 ξεκίνησαν από το ίδιο σημείο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνταν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Μέτρα και απαγόρευση συγκεντρώσεων, με απόφαση της αστυνομίας, ίσχυαν έως τις 16:00, στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών. Επίσης στην περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρου: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Επίσης, μέχρι τις 13:00 υπήρχαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Δημ. Βασιλείου – Πλατεία Αγίας Σοφίας – συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου – δεξιά Λ. Μεσογείων – αριστερά Π. Κανελλοπούλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – δεξιά Ηλιουπόλεως – συνέχεια Καρέα – αριστερά Τιμολέοντος – συνέχεια Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – δεξιά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις