Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Λονδίνο: Συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Βρετανίας και νέους Έλληνες επιστήμονες [pics]

Λονδίνο: Συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Βρετανίας και νέους Έλληνες επιστήμονες [pics]
Prime Minister.GR

Σε εξέλιξη οι επαφές του πρωθυπουργού στην βρετανική πρωτεύουσα της Βρετανίας, την οποία επισκέπτεται έως την Τετάρτη (27.06.2018). Σήμερα το βράδυ ώρα Ελλάδας ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε διαδοχικά με τον προκαθήμενο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Βρετανίας και με μέλη της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας.

Για τον ρόλο της Εκκλησίας στη στήριξη της ομογένειας συνομίλησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στο Λονδίνο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινότητα της Μ. Βρετανίας.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον σεβασμιότατο κ. Γρηγόριο ο Α. Τσίπρας είδε απόψε νέους Έλληνες εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία.

Αύριο, Τρίτη, 26 Ιουνίου στο Λονδίνο, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην πρωθυπουργική κατοικία στο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ όπου θα έχει συνομιλίες με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει, μεταξύ άλλων, και συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα:

Τρίτη 26 Ιουνίου

9:00 Συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου

16:00 Συνάντηση με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Theresa May

18:00 Συνάντηση με τον Αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, κ. Jeremy Corbyn

Τετάρτη 27 Ιουνίου

14:15 Ομιλία στο London Business School

Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού
Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού

 

Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις