Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μάκης Βορίδης για Νίκο Παππά: «Καταδικάστηκε γιατί παρέβη τα καθήκοντά του για να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ»

Μάκης Βορίδης για Νίκο Παππά: «Καταδικάστηκε γιατί παρέβη τα καθήκοντά του για να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σχολίασε την καταδίκη του Νίκου Παππά (ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή) από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Καλογρίτσα με τις τηλεοπτικές άδειες και τόνισε ότι ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ… έφαγε την καμπάνα, διότι παρέβη τα καθήκοντά του για να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ.

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην καταδίκη του Νίκου Παππά και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του, αλλά έκανε επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ανάμεσα στα άλλα ότι έχει υπονονεύσει το τοπίο πολιτικά ενόψει των εκλογών με την απλή αναλογική.

«Τον κ. Παππά τον καταδίκασαν γιατί χρησιμοποίησε την ιδιότητά του και προκειμένου να χειραγωγήσει αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία για να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ- Channel μαζί με τον Καλογρίτσα. Ο Παππάς παρέβη τα καθήκοντά του προκειμένου να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, θέτοντας το ερώτημα «όταν μας αρέσει η απόφαση του δικαστηρίων υπάρχουν Δικαστές στην Αθήνα, όταν δεν μας αρέσει η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, είναι πολιτική απόφαση. Οι 13 Δικαστές είναι πολιτική απόφαση;», τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας, επί ημερών του, αυτοί που κόπτονται για το κράτος Δικαίου, είχαν ενορχηστρώσει τη φαλκίδευση του μιντιακού τοπίου, προσπαθώντας να έχουν ελεγχόμενα και χειραγωγούμενα ΜΜΕ, παρακάπτοντας τις νόμιμες οδούς προκειμένου να αδειοδοτηθούν τα κανάλια. Υπάρχει μία εκκρεμής κατηγορία για χειραγώγηση υποθέσεως», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Για την απλή αναλογική ο Μάκης Βορίδης ανέφερε: «Το τοπίο είναι υπονομευμένο πολιτικά από την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική. Ο κ. Τσίπρας είχε στο μυαλό του να αλλάξει τον δικομματισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και να τον πάει στον διπολισμό αριστερά – δεξιά γιατί εκτιμάει ότι αν μαζευτούν οι αριστεροί από τη μία και οι δεξιοί από την άλλη θα είναι πιο πολλοί οι αριστεροί. Τελικά δεν του βγαίνει το σενάριο γιατί πρέπει να περιέχεται πολιτικός λόγος, ιδεολογική ταυτότητα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις