Πολιτική

Μαξίμου για ομιλία Τσίπρα: “Πέταξε πάλι λάσπη γιατί αυτό ξέρει να κάνει…”!

Με καυστικό τρόπο απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα και στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγορούσε την κυβέρνηση για πολιτική αδράνειας και κατευνασμού απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ίδιοι κύκλοι του Μαξίμου για την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν:

“Μια ακόμα κίνηση πολιτικής ανωριμότητας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγες ώρες πριν από μια σημαντική για τα εθνικά μας συμφέροντα, συνάντηση του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πετάξει πάλι λάσπη. Μόνον αυτό ξέρει να κάνει. Γιατί τόσος είναι”, καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Τσίπρας στην Κ.Ο.: “Καλώ τον πρωθυπουργό να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων”

Νωρίτερα, επίθεση στην κυβέρνηση για πολιτική “αδράνειας και κατευνασμού” απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είχε εξαπολύσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αυτή η στάση εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους και πρόσθεσε: “Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει την τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενομένου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με τον βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές”.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κίνηση της Τουρκίας με την Λιβύη βρήκε απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης την ελληνική κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάσταση όπου «οι πηγές του Υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν ότι θα παγώσουν τα ΜΟΕ και μετά υπήρξαν άλλες πηγές που διέψευσαν και είπαν ότι τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν» για να ρωτήσει ρητορικά:

“Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιοήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;”.

Συνεχίζοντας είπε ότι “η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο, τα πράγματα είναι σοβαρά και διαχειρίζονται κρίσιμα πράγματα”, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό στην σημερινή του συνάντηση με τον Ερντογάν “να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ζητήσει να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία με την Λιβύη, να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση Ευρώπης Τουρκίας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης: «Μπαλώματα αντί για λύσεις, επικοινωνία αντί για πολιτική»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αφήνει τους πολίτες αντιμέτωπους με ακρίβεια, ακριβά ενοίκια και ισχυρά ολιγοπώλια, τονίζοντας πως «υπάρχει άλλος πολιτικός δρόμος»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: «Η ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ήταν η προσωποποίηση του τακτικισμού»
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιφάσεις στη Συνταγματική Αναθεώρηση, υπαναχώρηση στις Ανεξάρτητες Αρχές και προσπάθεια να κλείσει τη συζήτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κώστας Τσουκαλάς
Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη συνεννόηση με το Ισραήλ σχετικά με τον στολίσκο για τη Γάζα
«Η αποβίβαση των επιβαινόντων έγινε με μέσα του Λιμενικού Σώματος. Η Ελλάδα για ανθρωπιστικούς ρόλους προσφέρθηκε να αποβιβαστούν οι 176 πολίτες στο έδαφος της»
Το υπουργείο Εξωτερικών