Πολιτική

Μαξίμου για ομιλία Τσίπρα: “Πέταξε πάλι λάσπη γιατί αυτό ξέρει να κάνει…”!

Με καυστικό τρόπο απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα και στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγορούσε την κυβέρνηση για πολιτική αδράνειας και κατευνασμού απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Οι ίδιοι κύκλοι του Μαξίμου για την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν:

“Μια ακόμα κίνηση πολιτικής ανωριμότητας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγες ώρες πριν από μια σημαντική για τα εθνικά μας συμφέροντα, συνάντηση του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πετάξει πάλι λάσπη. Μόνον αυτό ξέρει να κάνει. Γιατί τόσος είναι”, καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Τσίπρας στην Κ.Ο.: “Καλώ τον πρωθυπουργό να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων”

Νωρίτερα, επίθεση στην κυβέρνηση για πολιτική “αδράνειας και κατευνασμού” απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είχε εξαπολύσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αυτή η στάση εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους και πρόσθεσε: “Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει την τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενομένου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με τον βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές”.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κίνηση της Τουρκίας με την Λιβύη βρήκε απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης την ελληνική κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάσταση όπου «οι πηγές του Υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν ότι θα παγώσουν τα ΜΟΕ και μετά υπήρξαν άλλες πηγές που διέψευσαν και είπαν ότι τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν» για να ρωτήσει ρητορικά:

“Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιοήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;”.

Συνεχίζοντας είπε ότι “η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο, τα πράγματα είναι σοβαρά και διαχειρίζονται κρίσιμα πράγματα”, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό στην σημερινή του συνάντηση με τον Ερντογάν “να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ζητήσει να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία με την Λιβύη, να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση Ευρώπης Τουρκίας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Μηδενική ανοχή στα κυκλώματα των διακινητών
Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στην τραγωδία στη Χίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη...
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
29
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης