Πολιτική

Μαξίμου κατά Τσίπρα: Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Μητσοτάκη και καταφεύγει στο ψέμα και τη λάσπη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αφορμή για νέα σκληρή κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε μια ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα με την οποία επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του Πόθεν Έσχες, κάνοντας λόγο για «κρυμμένα στοιχεία» και «ψεύτικες δικαιολογίες», με το γραφείο του πρωθυπουργού να περνά στην αντεπίθεση και να κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης» εναντίον του πρωθυπουργού και της συζύγου του. 

«Με τη σημερινή ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας δείχνει ξεκάθαρα ποιος κρύβεται πίσω από τις αθλιότητες κατά του πρωθυπουργού και της συζύγου του και ποιος ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης εναντίον τους» τονίζει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί μια φορά για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, όσο ελαχίστων Ελλήνων, από όλες τις αρμόδιες αρχές».

Επίσης υπογραμμίζεται ότι «ο κ. Τσίπρας αδυνατώντας να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, καταφεύγει δια των εντολοδόχων του, στο μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει: στο ψέμα και στη λάσπη, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Καλογρίτσα, για το πώς στήθηκε το Documento, με τίνος χρήματα και με ποια εντολή. Αποκαλύψεις τις οποίες θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη».

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι Τσίπρας – Πολάκης – Βαξεβάνης είναι το ίδιο πρόσωπο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Click4more: «Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επιπλέον επισυνάπτονται εικόνες από τους εναγκαλισμούς το 2015, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το βράδυ των εκλογών του Ιανουαρίου, αμέσως μετά την ομιλία Τσίπρα και από τα κοινά γλέντια Βαξεβάνη – Πολάκη «για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, τίνος εντολοδόχος είναι ο δήθεν ανεξάρτητος δημοσιογράφος».

dfa bae cc a fcec

 

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Twitter έγραφε: «Αν αυτό με το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ, δε θα μπορούσε να σταθεί ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να έκρυβα εγώ στοιχεία ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης. Υπάρχει ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι
O Γιώργος Βλάχος ανάβει φωτιές στη ΝΔ: Δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν αποκλείει συνεργασία με Σαμαρά – «Όλα μπαίνουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές»
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής δεν αποκλείει το σενάριο αλλαγής ηγεσίας και επαναλαμβάνει τη διαφωνία του για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού
Γιώργος Βλάχος 14
Η ΕΛΑΣ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Δεν θα τα καταργήσουμε, θα αλλάξουμε ριζικά τον νόμο Πιερρακάκη»
Η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Τσίπρα επικαλείται την ασφάλεια δικαίου και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα «ανεξέλεγκτο Ελ Ντοράντο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης»
ΕΛΑΣ για Παιδεία