Πολιτική

Μαξίμου κατά Τσίπρα: Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Μητσοτάκη και καταφεύγει στο ψέμα και τη λάσπη

Αφορμή για νέα σκληρή κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε μια ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα με την οποία επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του Πόθεν Έσχες, κάνοντας λόγο για «κρυμμένα στοιχεία» και «ψεύτικες δικαιολογίες», με το γραφείο του πρωθυπουργού να περνά στην αντεπίθεση και να κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης» εναντίον του πρωθυπουργού και της συζύγου του. 

«Με τη σημερινή ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας δείχνει ξεκάθαρα ποιος κρύβεται πίσω από τις αθλιότητες κατά του πρωθυπουργού και της συζύγου του και ποιος ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης εναντίον τους» τονίζει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί μια φορά για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, όσο ελαχίστων Ελλήνων, από όλες τις αρμόδιες αρχές».

Επίσης υπογραμμίζεται ότι «ο κ. Τσίπρας αδυνατώντας να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, καταφεύγει δια των εντολοδόχων του, στο μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει: στο ψέμα και στη λάσπη, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Καλογρίτσα, για το πώς στήθηκε το Documento, με τίνος χρήματα και με ποια εντολή. Αποκαλύψεις τις οποίες θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη».

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι Τσίπρας – Πολάκης – Βαξεβάνης είναι το ίδιο πρόσωπο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Click4more: «Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επιπλέον επισυνάπτονται εικόνες από τους εναγκαλισμούς το 2015, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το βράδυ των εκλογών του Ιανουαρίου, αμέσως μετά την ομιλία Τσίπρα και από τα κοινά γλέντια Βαξεβάνη – Πολάκη «για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, τίνος εντολοδόχος είναι ο δήθεν ανεξάρτητος δημοσιογράφος».

dfa bae cc a fcec

 

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Twitter έγραφε: «Αν αυτό με το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ, δε θα μπορούσε να σταθεί ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να έκρυβα εγώ στοιχεία ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης. Υπάρχει ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Αν ο λαός βγάλει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα θα έχουμε πολιτική αλλαγή
«Η χώρα θέλει πρωθυπουργό αξιόπιστο, που σέβεται τον κόπο του λαού, που δεν εμποδίζει τη δικαιοσύνη και που δεν είναι συνεχώς φορτωμένος με σκάνδαλα ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μάρτυρα στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Γιατί δεν ζητούν να έρθουν και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί;» απαντά ο Παύλος Μαρινάκης
Μετά τις λίστες που κατέθεσαν αρχικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει και συμπληρωματικό κατάλογο μαρτύρων καθώς εντόπισε στην λίστα του παραλείψεις σημαντικών μαρτύρων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 4
Σύγκρουση Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε λατρεία προς δολοφόνους και εγκληματίες»
Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Γιώργου Φλωρίδη ότι θα επιφέρει νομοτεχνική βελτίωση στην διάταξη, με βάση την οποία απαγορεύεται υπό όρους και προϋποθέσεις η πρόσβαση κατηγορούμενων στη ποινική δικογραφία
Ο Γιώργος Φλωρίδης 2
Άδωνις Γεωργιάδης: Έξαλλος με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είπε ότι το 70% μισεί τη ΝΔ – «Το “σας μισώ” σημαίνει εμφύλιος, πολιτική καταστροφή»
«Ο κ. Μαργαρίτης είπε πως μπορεί η ΝΔ να παίρνει 30% στις δημοσκοπήσεις αλλά το υπόλοιπο 70% την μισεί! Όταν λες για κάποιον ότι τον μισείς, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος, είναι εχθρός σου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
20