Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ποιος δολοφόνησε τον Λαμπράκη

Μαξίμου Μητσοτάκης

Άγρια επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το Μαξίμου με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξή του, το πρωί της Κυριακής (27.05.2018) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν αναφέρθηκε στη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών».

Μαξίμου: Ξέραμε το αντικοινωνικό σου μένος

Η φράση αυτή (και όχι μόνο) δεν έμεινε αναπάντητη από την κυβέρνηση. «Το αντικοινωνικό μένος του κου Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Και εξαπολύει επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πως… δεν γνωρίζει ποιος δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη. «Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιός δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοια του είναι ανατριχιαστική ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης».

Κατά Μητσοτάκη και η Ένωση Κεντρώων

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε, με ανακοίνωσή της, και η Ένωση Κεντρώων. Όπως αναφέρεται, η συνέντευξη Μητσοτάκη “έδειξε” δυο αδυναμίες της ΝΔ. «Πρώτον, ότι κατ΄ουσίαν παραχωρεί τη λέξη Μακεδονία στα Σκόπια, αν εκλείψουν οι υπόλοιποι αλυτρωτικοί λόγοι, αδιαφορώντας για το ό,τι η ίδια η λέξη Μακεδονία επιτρέπει στα Σκόπια, μετά από λίγο να επιστρέψουν στην αδιάλλακτη τακτική τους. Δεύτερον, η ΝΔ θα οδηγήσει σε τριπλές εκλογές τη χώρα στην προσπάθεια να εδραιωθεί στην εξουσία η οικογένεια Μητσοτάκη. Επίσης, κατ΄ουσίαν  ομολογήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ πως κυβερνητικός εταίρος θα είναι η κ. Γεννηματά. Στην υγειά σας κ. Μητσοτάκη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις