Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μαξίμου: Οι καταγγελίες και τα 18 fake news

πρόσφυγες

Την ώρα που η… μονταζιέρα του Ερντογάν δουλεύει μέρα – νύχτα, το Μαξίμου παρουσιάζει μια σειρά από fake news που σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, το «παρατηρητήριο των fake news» της ΝΔ συγκέντρωσε δεκαοκτώ ψεύτικες διαδόσεις που την κρίσιμη ώρα κατά την οποία κορυφώνονται οι προσπάθειες για τη θωράκιση των συνόρων, αλλά και τη διεθνοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν ψεύτικες εντυπώσεις και εν τέλει αποτελούν τροχοπέδη στην αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης.

Τα δεκαοκτώ fake news των τελευταίων ημερών σύμφωνα με το Μαξίμου

1. Απέσυρε η Ελλάδα το βέτο κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ (Τουρκικά πρακτορεία και ΜΜΕ, άμεση αναπαραγωγή από τους συνήθεις υπόπτους στην Ελλάδα).

2. Εκκενώθηκαν οι Καστανιές στον Έβρο. Γυναίκες και παιδιά εγκατέλειψαν το χωριό προ του κινδύνου της διάρρηξης της αμυντικής διάταξης

3. Βίντεο του 2016 από την Ειδομένη παρουσιάστηκε ως σημερινό από τον Έβρο προκειμένου να καταδείξει την δήθεν ανεπαρκή φύλαξη των συνόρων.

4. Παράνομη η αναστολή υποβολής αιτήσεων ασύλου και η άμεση επιστροφή στη χώρα προέλευσης χωρίς καταγραφή: Οι συγκεκριμένες αποφάσεις που συμπεριλαμβάνονται στις 5 αποφάσεις του προχθεσινού ΚΥΣΕΑ είναι σύννομες και σύμφωνες με το άρθρο 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο επικαλείται η Ελλάδα ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών.

Click4more: Αποκάλυψη του Live News! Μαρτυρίες μεταναστών “γκρεμίζουν” το αφήγημα του Ερντογάν!

5. Ξεκίνησε η επιστράτευση.

6. Εχθρός της Ελληνικής Κυβέρνησης οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες (Κυρίτσης)

7. Σκηνοθετημένα από την Κυβέρνηση όσα βλέπουμε στον Έβρο (Κυρίτσης).

8. Ο Στέλιος Πέτσας ομολόγησε πως ήταν πέτσινο το ελληνικό βέτο κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

9. Η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα (τούρκικοι λογαριασμοί social media).

10. Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Πάνω από 75.000 οι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα.

11. Ερντογάν: Σήμερα θα περάσουν 30.000 πρόσφυγες.

12. Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης μετατρέπεται σε Όρμπαν της ΝΑ Ευρώπης: Η καλύτερη απάντηση ήταν η σημερινή κοινή επίσκεψη των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών με τον Πρωθυπουργό στον Έβρο και οι κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν.

Click4more: Μητσοτάκης: «Ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας» – Φον Ντερ Λάιεν: «Ευχαριστώ την Ελλάδα που είναι η δική μας ευρωπαϊκή aspida»

13. Οι Ελληνικές Αρχές πυροβολούν μετανάστες και τους ρίχνουν βόμβες για να μην περάσουν τα σύνορα. (Τουρκικά ΜΜΕ, social media, δηλώσεις Τούρκων Αξιωματούχων).

14. Νεκροί μετανάστες στα ελληνικά σύνορα (Τουρκικά ΜΜΕ & social media).

15. Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει όπλα στους αγρότες για να πυροβολούν κατά των προσφύγων (Τσαβούσογλου)

16. Εθνικιστής ηγέτης ο Μητσοτάκης.

17. Ο Πρωθυπουργός απουσίαζε στο Λονδίνο τις προηγούμενες ημέρες (social media).

18. Μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων στέλνουν τους διαμένοντες στην Μόρια μαζικά στο λιμάνι της Λέσβου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις