Πολιτική

Μαξίμου: Ουδέποτε υπήρξε ραντεβού Τσίπρα – Φρουζή

Απάντηση στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr δίνει το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τις αναφορές για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου: “Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια ακόμα περιμένει…”.

Διαψεύδει και ο Αντώνης Δελλατόλας

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελλατόλας με αφορμή εμπλοκή του ονόματός του σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα tovima.gr για το σκάνδαλο Novartis , αναφέρει σε δήλωσή του ότι «ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας».

«Με αφορμή τις σημειώσεις που με εμφανίζουν να μεσολαβώ το 2013, εκ μέρους του κ. Κ. Φρουζή, α’ αντιπροέδρου της Novartis Hellas, για συνάντησή του με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δηλώνω ότι ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας. Εξ άλλου, όπως αναφέρεται σε μία από τις σημειώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είχα κριθεί… ακατάλληλος για μια τέτοια “αποστολή”, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ Δελλατόλας.

Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε πρόσθετα στοιχεία που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis στα οποία υπάρχει η ακόλουθη καταγραφή «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Το επίμαχο ρεπορτάζ

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του Βήματος, έκανε λόγο για αίτημα του κ. Φρουζή στο δίδυμο Σουράνη – Δελατόλλα να μεσολαβήσουν, ώστε να υπάρξει συνάντηση με τον -τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης-, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενο στοιχεία από τα συμπληρωματικά στοιχεία από τα CD που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, το ρεπορτάζ σημειώνει πως «τα αρχεία δεν έχουν σήμανση, οπότε εικάζει κανένας ότι πρόκειται για σελίδες από τα σημειωματάρια είτε του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas είτε της γραμματέως του. Η συγκεκριμένη καταγραφή η οποία πιθανόν να έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 είναι η ακόλουθη «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «ούτε η καταγραφή αυτή είναι από μόνη της ενοχοποιητική, μπορεί να μην σημαίνει τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι η Novartis έψαχνε να βρει επαφή με τον σημερινό Πρωθυπουργό. Ωστόσο, με βάση όμοιες καταγραφές– τις οποίες ορισμένοι έσπευσαν να θεωρήσουν τεκμήρια ενοχής – στα ημερολόγια του Φρουζή η κυβέρνηση έριξε βαριά σκιά πάνω σε πολιτικούς αντιπάλους της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 14
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 15