Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μαξίμου: Ο πρωθυπουργός μίλησε με ονόματα και διευθύνσεις – Μητσοτάκης: Μια από τα ίδια

Μαξίμου: Ο πρωθυπουργός μίλησε με ονόματα και διευθύνσεις – Μητσοτάκης: Μια από τα ίδια

Πως αποτιμούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ την χθεσινή πολύωρη αναμέτρηση των δυο αρχηγών στην Βουλή; Φυσικά ήταν όλοι νικητές. Και κατάφεραν να ρίξουν στο καναβάτσο τον αντίπαλο…

Η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, υπήρξε αποκαλυπτική για την στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο πρόβλημα της διαπλοκής. Αυτό που παρακολούθησαν οι πολίτες ήταν μια συνεχής και αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσε ο Πρωθυπουργός, τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

Και συνέχιζαν: Ερωτήματα που αφορούσαν το καθεστώς αυθαιρεσίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, την πρόσβαση των καναλαρχών σε τραπεζική χρηματοδότηση χωρίς εγγυήσεις, τα υπέρογκα χρέη που έχουν δημιουργήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, (και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την νομική διασφάλιση των εμπλεκομένων), η απόκρυψη των καταλόγων με φοροφυγάδες, η μεθοδευμένη προσπάθεια για συγκάλυψη σκανδάλων, όπως αυτό της Siemens. Ακόμα και οι ελάχιστες εξηγήσεις τις οποίες προσπάθησε να δώσει ο κ. Μητσοτάκης (αποπληρωμή δανείων ΝΔ, δάνειο «Κήρυκα Χανίων»), δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα, από όσα υποτίθεται ότι προσπάθησαν να απαντήσουν.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης λειτούργησε υπο το κράτος εκνευρισμού, ότι με αμήχανους αστεϊσμούς και ύβρεις προσπάθησε να συσπειρώσει τους βουλευτές του.

Και καταλήγουν: Ο Πρωθυπουργός, υπήρξε συνεπής στην δέσμευσή του να μιλήσει για την διαπλοκή «με ονόματα και διευθύνσεις». Με την ίδια συνέπεια εργάζεται η κυβέρνηση για την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της διαπλοκής και την θεσμική θωράκιση της διαφάνειας. Είναι λογικό, αυτό να δημιουργεί εκνευρισμό στο παλιό πολιτικό κατεστημένο, που αποτέλεσε βασικό κορμό της διαπλοκής αυτής. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μετά την λήξη της προ ημερησίας είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω, μάθατε πολλά καινούρια από μένα και τίποτε καινούριο από τον πρωθυπουργό. Μια από τα ίδια. Απαντήσεις σε αυτά που έθεσα, δεν πήρα όπως είδατε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη μάχη που είχε με τον πρωθυπουργο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε