Παρασκευή, 24 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μαντάς: Βαριά τα μέτρα, χρειάζεται ψυχραιμία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με τουλάχιστον 32 ως 35 άτομα εντός του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν σαφώς διαφοροποιήσει τη θέση τους και τη συμφωνία να προβλέπει άμεση ψήφιση, ως την Τετάρτη ενός πρώτου πακέτου βασικών μέτρων ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς χαρακτηρίζει το πρόγραμμα που καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές βαρύ και αν και δεν θέλει να προδικάσει τις κινήσεις κανενός αναφέρεται σε ατομική ευθύνη και συνείδηση.

“Εγώ θέλω αυτή τη στιγμή και με τον θεσμικό μου ρόλο να προσπαθήσουμε με συλλογικό τρόπο και κοιτάζοντας με καθαρό τρόπο όλη τη συμφωνία, είναι οπωσδήποτε ένα βαρύ πρόγραμμα, το πως θα εξελιχθεί και πως θα διατυπώσει καθένας τη θέση του, όμως αυτό που προέχει είναι να γίνει αυτό μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες” ε΄’ιπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Μαντάς.

Ως προς το πακέτο των μέτρων που συνοδεύουν τη συμφωνία ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως “δεν υπάρχει άνθρωπος που να νιώθει ευχάριστα με ό,τι έχει συμβεί και με το πως έχει καταλήξει το θέμα των μέτρων. Χρειάζεται να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.” ενώ συμπλήρωσε ως προς το εάν θα “περάσουν” από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα ανέφερε:
“Δεν μπορώ να προδικάσω τη στάση των βουλευτών και δεν αξίζει στον καθένα να προδικάζει κάποιος άλλος τη στάση του. Υπάρχει και η ατομική ευθύνη και η συνείδηση του καθένα, για το λόγο αυτό και δεν μπορώ να κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη, δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητες.
Παρά την συναισθηματική ένταση πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να δούμε ολόκληρη την εικόνα.
Είναι διαφορετικό θέμα η δεδηλωμένη, δεν είναι στη θέση και τη φύση μου να προδικάζω, θέλουμε να δούμε τη συνολική εικόνα, θα περιμένουμε να επιστρέψει η διαπραγματευτική μας ομάδα για να δούμε όλο το πλαίσιο.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε