Πολιτική

“Μαραθώνια” η συνάντηση Τσακαλώτου με το κουαρτέτο για το φορολογικό

Σε εξέλιξη είναι εδώ και περίπου τέσσερις ώρες η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το κουαρτέτο. Σήμερα στο  τραπέζι των διαρπαγματεύσεων τίθεται το "καυτό" ζήτημα του φορολογικού. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως έγινε γνωστό από χθες, υπήρξε αναβολή στην συνάντηση Θεσμών – ελληνικής κυβέρνησης για το φορολογικό. Στις 14:00 άρχισε η συνάντηση μεταξύ κουαρτέτου και οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Όπως σας έχει ενημερώσει ήδη από χθες το newsit.gr, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει αντιπρόταση για το φορολογικό. Αυτός ήταν και ο λόγος της αναβολής της χθεσινής συνάντησης, αφού μεττά την αντιπρόταση Τσακαλώτου, οι Θεσμοί χρειάστηκαν χρόνο για να την μελετήσουν.

Η απειλή βρίσκεται πάνω από τις επικουρικές συντάξεις, τα μερίσματα και το εφάπαξ του Δημοσίου, τις εκπτώσεις στις εισφορές των αγροτών, των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών την πρώτη πενταετία έναρξης της δραστηριότητας.

Επίσης, απειλούνται τα χαμηλά εισοδήματα, αφού το κουαρτέτο απαιτεί να πληρώσουν περισσότερους φόρους με το τέχνασμα της μείωσης του αφορολόγητου, που θα υποχρεώσει ακόμα και τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς των 500 και 600 ευρώ να πληρώσουν φόρους.

Πολλά θα κριθούν επίσης, από το δημοσιονομικό κενό. Οι διαφορές με το ΔΝΤ είναι πολύ μεγάλες, όμως, τα νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του 2016, οπλίζουν την κυβέρνηση με επιχειρήματα για να υποστηρίξει ότι το δημοσιονομικό κενό είναι μικρό και συνεπώς απαιτούνται λιγότερα μέτρα.

Το ΔΝΤ όμως είναι εκεί ανυποχώρητο και απαιτεί μέτρα από 7 ως 9 δισ. ευρώ ως το 2018. Τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι και θα αρχίσει η πραγματική διαπραγμάτευση είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το δημοσιονομικό κενό.

Σήμερα είναι η μέρα που θα απαντήσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποτραπούν οι επιβαρύνσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Επιβαρύνσεις τις οποίες ζητά η πλευρά των επικεφαλής των Θεσμών.

Την… λυπητερή για το δημοσιονομικό κενό φαίνεται πως θα πληρώσουν τα μεσαία εισοδήματα, με τον πήχη να κατεβαίνει ακόμη και κάτω από τις 30.000 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Κυρανάκης: Έγινε το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 100% τηλεδιοίκηση – «Υπόσχεση που έγινε πράξη»
«Μπορώ να διαβεβαιώσω με πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου ότι εφόσον παραμείνουν σε λειτουργία τα συστήματα που είναι σε ισχύ σήμερα, δεν μπορούν να ξανασυγκρουστούν τρένα», δηλώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Από το Ψυχρό Λασιθίου το εναρκτήριο λάκτισμα του ΠΑΣΟΚ: Η «πρόβα τζενεράλε» για τη ΔΕΘ και το δείπνο Ανδρουλάκη με στελέχη του κόμματος
Από την πολυαναμενόμενη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο απόψε έως τη σύνδεση του ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο
ΠΑΣΟΚ 15
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η τριπλή στόχευση: Προτείνει «Νέα Συμφωνία Αλήθειας» και «ζητά τον λογαριασμό» από Ανδρουλάκη και Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός θα δώσει από την συμπρωτεύουσα έμφαση στο κυβερνητικό έργο στα 7 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη έως το 2030, διεκδικώντας μία νέα τετραετία
Κυριάκος Μητσοτάκης 50
Αλέξης Τσίπρας: Η ακτινογραφία του σχεδίου που ανακοίνωσε από Θεσσαλονίκη – Αναδιανομή, μισθοί και ρήξη με το μοντέλο Μητσοτάκη
Σχέδιο τετραετίας με Ταμείο Σύγκλισης, «πατριωτική εισφορά» και κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ - Κατάργηση των Πανελλαδικών, ΦΠΑ 6% στα βασικά αγαθά και μηδενική συμμετοχή συνταξιούχων στα φάρμακα
Αλέξης Τσίπρας 62