Πολιτική

Μάχη ψήφο ψήφο σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πειραιά – Πάμε για αποχή ρεκόρ!

- Ποιές 4 περιφέρειες είναι τα απόλυτα ντέρμπι
- Η αγωνία για τους μεγάλους δήμους
- Αποχή μαμούθ σε Φθιώτιδα, Εύβοια και Πάτρα
- Αυστηρό μήνυμα του Κ.Παπούλια κατά του... καναπέ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις μάχη ψήφο με ψήφο θα διεξαχθεί στους 3 μεγαλύτερους δήμους της χώρας,δηλαδή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά όπου οι υποψήφιοι είναι πολύ κοντά και  πιθανότατα θα δούμε εκπλήξεις να ”βγαίνουν” από την κάλπη.
 
Ξενύχτι προβλέπεται και για τα αποτελέσματα σε 4 περιφέρειες, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στο Β.Αιγαίο και στην Α.Μακεδονία και Θράκη.
 
Στην Αττική ο αγώνας ξεκινάει με προβάδισμα Σγουρού και εδώ θα παίξει μεγάλο ρόλο η συμμετοχή ενώ στην Κεντρική Μακεδονία αέρα διαφοράς έχει κατακτήσει από τον πρώτο γύρο ο Π.Ψωμιάδης.
 
Σύμφωνα πάντως με τις εως τώρα ενδείξεις φαίνεται πως έχουμε αύξηση του ποσοστού της αποχής σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο και αυτό θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Ενδεικτικό είναι οτι μέχρι τις 17.30 η αποχή στο 5ο εκλογικό διαμέρισμα Νίκαιας (με 8 εκλογικά τμήματα) αγγίζει το 70%. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NewsIt αν και οι εγγεγραμμένοι είναι 3.311 μέχρι τις 17.30 είχαν ψηφίσει 1.041 ενώ την περασμένη Κυριακή στα ίδια εκλογικά τμήματα η αποχή έφτασε το 64%. Στο 13ο εκλογικό διαμέρισμα Νίκαιας μέχρι τις 18.00 απο τους 2.071 εγγεγραμμένους είχαν ψηφίσει οι 520, αποχή που φτάνει το 75%.
 

Ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος υπενθύμισε με αυστηρότητα σε όσους προτιμούν τον καναπέ από την κάλπη,πως η δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες.
 
Ο Κώστας Καραμανλής ψήφισε χωρίς να κάνει καμμία δήλωση,ενώ ο Γ.Καρατζαφέρης κάλεσε τους φανατικούς ,όπως είπε, του σφαγέα των Ποντίων να πάνε στην Τουρκία!
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6