Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Με καρφιά στον… πρώην η ανακοίνωση του νέου υποδιοικητή του ΙΚΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το νέο υποδιοικητή του ΙΚΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, μετά την παραίτηση του Γιάννη Δούκα από την συγκεριμένη θέση. Στην σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέρεται περισσότερο στον… πρώην και την όψιμη -όπως την χαρακτηρίζει- διαμαρτυρία του, παρά στο νέο πρόσωπο της διοίκησης του ΙΚΑ.

Ο νέος υποδιοικητής, ονομάζεται Γιώργος Αλάνης και σύμφωνα με το υπουργείο πρόκειται για “έμπειρο διοικητικό στέλεχος, που θα συμβάλει στη δημιουργία του ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης”. Σε ότι έχει να κάνει με τον Γιάννη Δούκα, το υπουργείο αναφέρει πως ο πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ, που κατέθεσε την Πέμπτη την παραίτησή του, είναι ιδρυτικό στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ως εκ τούτου,”δεν έπρεπε να εξηγήσει γιατί παραιτήθηκε, αλλά γιατί παρέμενε” στη θέση του.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει: «Ο Ιωάννης Δούκας, ιδρυτικό μέλος της ΛΑΕ και της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος αυτού, αν και γνώριζε, ήδη, από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις κατευθύνσεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, επέλεξε τώρα να υποβάλει την παραίτησή του, ως όψιμα διαμαρτυρόμενος. Προφανώς, ο κ. Δούκας δεν έπρεπε να εξηγήσει, γιατί παραιτήθηκε, αλλά, γιατί παρέμενε όλο αυτό το διάστημα στη θέση του, εφόσον είχε τόσο έντονες πολιτικές διαφωνίες. Ως νέος υποδιοικητής έχει, ήδη, τοποθετηθεί ο Γεώργιος Αλάνης, έμπειρο διοικητικό στέλεχος, που θα συμβάλει στο μεγάλο έργο της δημιουργίας του ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε