Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Με Τσίπρα και… φόντο αξιολόγηση και συνέδριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ [pics]

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτή την ώρα ξεκινούν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδιαφέρον εστιάζεται στον εσωκομματικό διάλογο που θα αναπτυχθεί επί δύο μέρες στα ζητήματα που αφορούν την 2η αξιολόγηση και ιδίως τις εργασιακές σχέσεις αλλά και στην πορεία της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα ενόψει και του 2ου Συνεδρίου του κόμματος στα μέσα Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα πραγματοποιείται σύμφωνα με πληροφορίες σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα μιλήσει τελικά αύριο το πρωί αύριο Κυριακή, λίγο πριν αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και αφού έχουν προηγηθεί η συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα (6.00 μ.μ.) και η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε στη ΔΕΘ.

Τα σημεία – κλειδιά της ομιλίας Τσίπρα

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στις τελευταίες πολιτικές πρωτοβουλίες, με έμφαση στη συνάντηση των ηγετών των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου που έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα αλλά και στην κατάσταση στην ΕΕ, λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα, ενώ παράλληλα θα θέσει τους στόχους του κόμματος στην τελική ευθεία προς το Συνέδριο θα γίνει στις 13-16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση της ΚΕ επί τάπητος αναμένεται να τεθούν:
– οι θέσεις του κόμματος προς το Συνέδριο,
– ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου, και
– η νέα ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, μετά τη στροφή προς το ρεαλισμό και το φλερτ με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στην ομιλία του θα επικεντρωθεί στην πορεία του κόμματος προς το Συνέδριο το οποίο θα χαρακτηρίσει “σταθμό” και “σημείο καμπής” στη πορεία του κόμματος στη νέα εποχή, λέγοντας επίσης ότι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαμορφώσει τους όρους, ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί το Συνέδριο ως μια “ανοιχτή διαδικασία με αριστερό και ριζοσπαστικό προσανατολισμό και όχι ως μια διαδικασία που αφορά τη διευθέτηση εσωτερικών εκκρεμοτήτων και ισορροπιών”.

Α. Μαραθιάς

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε