Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μεγαλοπρεπές άδειασμα του Τσίπρα στον Βαρουφάκη – Η “μπηχτή” για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μεγαλοπρεπές άδειασμα του Τσίπρα στον Βαρουφάκη – Η “μπηχτή” για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσε η περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος τις τελευταίες ημέρες με συνεχείς συνεντεύξεις του αποκαλύπτει πως με εντολή του πρωθυπουργού, σχεδίαζε επιστροφή στη δραχμή και παράλληλο νόμισμα IOU.

Ο κ. Τσίπρας άδειασε μεγαλοπρεπώς τον πρώην στενό του συνεργάτη, λέγοντας πως το μόνο που ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών ήταν μία μελέτη για το ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στην περίπτωση ενός Grexit.

Mάλιστα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως μόλις είδε τη μελέτη με τις επιπτώσεις την απέρριψε, διαψεύδοντας έτσι με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πως είχε δώσει εντολή για να καταρτιστεί σχέδιο για δραχμή και παράλληλο νόμισμα.

Τον χαρακτήρισε φίλο του και πως τιμά τον έντιμο χρακτήρα του, αλλά σημείωσε πως παρά το γεγονός πως είναι ένας εξαιρετικός οικονομολόγος έκανε λάθη στη διαπραγμάτευση. Δήλωσε όμως πως δεν μπορεί να του χρεώσει αυτά, αλλά αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη ως πρωθυπουργός.


Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για το πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη λέγοντας πως όσο καλός κι αν είναι ένας οικονομολόγος δεν κάνουν όλοι για να είναι πολιτικοί. Για το ταξίδι του στην Αίγινα, δήλωσε πως όλοι κρίνονται και για αυτά που έγιναν στο παρελθόν και για όσα κάνουν από εδώ και πέρα.

Φυσικά στο θέμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ. Τσίπρας έδειξε ψυχρός λέγοντας με νόημα πως όποιος έχει θεσμική θέση δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ενώ για την αυριανή κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή, τόνισε πως εάν θέλει θα προεδρεύει εκείνη εκτός εάν θέλει να παραχωρήσει τη θέση της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε