Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεγαλοπρεπές άδειασμα Βούτση σε Ξυδάκη: Δραχμή σε καμία περίπτωση!

Μεγαλοπρεπές άδειασμα Βούτση σε Ξυδάκη: Δραχμή σε καμία περίπτωση!

– Όσο υπάρχει ευρώ δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της Ελλάδας
– Δεν υπάρχουν στην σκέψη μας εκλογές και δημοψηφίσματα
– Δεν υπήρξε ποτέ plan B είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος της Βουλής
– «Ο Τραμπ φλερτάρει απολύτως με την διάσπαση της ΕΕ», είπε ο Νίκος Βούτσης
– «Η χώρα μας υφίσταται έναν βρόμικο πόλεμο από κύκλους των διεθνών εταίρων»
– «Ρωτήστε τον Τσακαλώτο», είπε όταν ρωτήθηκε για την επιστολή με την οποία ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι έχει γίνει μόνο το 1/3 των συμφωνηθέντων

Για όλους και για όλα μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Βούτσης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη ο οποίος είπε ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα της δραχμής και στην Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πήρε σαφείς αποστάσεις λέγοντας: «Εφόσον θα υπάρχει ευρώ και ΟΝΕ στην ΕΕ δεν τίθεται κάνενα ζήτημα είτε μονομερούς είτε άλλης αποχώρησης της χώρας από το ευρώ».

Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα το οποίο έχει τεθεί σε διεθνές επίπεδο είναι ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι θνησιγενές. Η πολιτική που υπάρχει δημιουργεί πλεονάσματα στο Βορρά τα οποία λείπουν από το Νότο. Είναι η αρχιτεκτονική της ΟΝΕ».

Ο κ. Βούτσης αποκάλυψε ότι στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, πρέσβη κ. Ronald S. Lauder, ο οποίος είναι και στενός φίλος του Νόναλντ Τραμπ, όταν έκλεισαν οι κάμερες τον ρώτησε αν γινόταν δημοψήφισμα τι θα λέγαμε στην Ελλάδα. «Του είπα ότι το 80 με 85% του ελληνικού λαού είναι υπέρ μιας νέας σύγκλισης μέσα στην ΟΝΕ και να τα ξεχάσουν αυτά». Και συμπλήρωσε: «Αντελήφθην απολύτως ότι (ο Τραμπ) φλερτάρει με την διάσπαση της ΕΕ».

Ο κ. Βούτσης είπε ακόμα ότι πιστεύει πως η χώρα μας υφίσταται έναν βρώμικο πόλεμο από κύκλους των διεθνών εταίρων ο οποίος είναι πόλεμος οπισθοφυλακών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμα ότι στην πρώτη διαπραγμάτευση ποτέ δεν υπήρξε plan B και αναφερόμενος στο σήμερα είπε ότι δεν υπάρχει θέμα GREXIT.

Όταν ρωτήθηκε για την επιστολή Τσακαλώτου είπε αρχικά: «Ρωτήστε τον κύριο Τσακαλώτο». Πρόσθεσε στην συνέχεια ότι από τον Δεκέμβριο έχουμε κάνει όλα τα συμφωνηθέντα και πως η Βουλή δεν πρόσκειται να ψηφίσει μέτρα ούτε κατά διάνοια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε