Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

“Μένουμε Όρθιοι” μέρος… δεύτερο: Τι θα ανακοινώσει ο Τσίπρας στο Ζάππειο

“Μένουμε Όρθιοι” μέρος… δεύτερο: Τι θα ανακοινώσει ο Τσίπρας στο Ζάππειο

Tο επικαιροποιημένο «πακέτο» μέτρων που είχε προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην «καρδιά» του lockdown, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, θα ανακοινώσει σήμερα (25.05.2020) το απόγευμα στο Ζάππειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Το πρόγραμμα  “Μένουμε όρθιοι ΙΙ” του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις άξονες, έχει ως στόχο την αποτροπή απολύσεων και λουκέτων, τις δημόσιες επενδύσεις, και την  ενδυνάμωση του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Click4more Μονιμοποιήσεις… φοροελεφρύνσεων σε δυο χρόνους – Τι θα γίνει με το ΦΠΑ σε εστίαση και εισιτήρια

Την παρουσίαση θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας πλαισιωμένος από τους αρμόδιους τομεάρχες, κυρίως από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο (Οικονομικών), Νίκο Παππά (Οικονομίας Ανάπτυξης) και Έφη Αχτσιόγλου (Εργασίας).

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα  «το “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ” είναι ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο – κοστολογημένο – με εξασφαλισμένες πηγές χρηματοδότησης- ρεαλιστικό και απολύτως αναγκαίο σήμερα για να διασφαλίσουμε το αύριο». «Η ύφεση είναι εδώ και το στοίχημα πλέον είναι να μην “ρουφήξει” την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους», λένε τα στελέχη του αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι εάν η κυβέρνηση είχε πάρει εξ αρχής στα σοβαρά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κάποια πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα τις παλινωδίες της κυβέρνησης στην πρόβλεψη της κρίσης, που επέτειναν την ανασφάλεια των πολιτών: «Όταν παρουσιάζαμε το “Μένουμε Όρθιοι”, η πρόβλεψη του υπουργού Οικονομικών ήταν για ύφεση 0%. Στη συνέχεια μίλησε για ύφεση 5%, ενώ η πρόβλεψη του πρωθυπουργού ήταν για ύφεση 10% ταυτιζόμενη με τις προβλέψεις διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών που το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει. Πριν από λίγες ημέρες η πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για ύφεση ανέβηκε στο 13% και κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα εμφανίσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Τι θα πει ο Τσίπρας

 Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει ως στόχο:

 Οι «εργαζόμενους της πρώτης γραμμής» (γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας, κοινωνικές υπηρεσίες, δήμους, δίκτυα/υποδομές) να εργαστούν με ασφάλεια και με επαρκή μέσα για την καταπολέμηση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των συλλογικών αναγκών της κοινωνίας μας στο μέλλον.

Οι  μικρομεσαίους επιχειρηματίες να επανέλθουν με αυτοπεποίθηση στην επιχείρηση τους και να μην σκέφτονται το ενδεχόμενο λουκέτου.

Οι  εργαζόμενοι  συνολικά και οι  ειδικές ομάδες (καλλιτέχνες αυτοαπασχολούμενους)  να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το μέλλον τους.

Και οι πλέον ευάλωτοι και εκτεθειμένοι στις συνέπειες της πανδημίας να μην νιώθουν φόβο για το αν θα τα βγάλουν πέρα στο τέλος του μήνα με τις υποχρεώσεις τους .

Στην παρουσίαση του προγράμματος θα παραστούν εκπρόσωποι απ’ όλες τις παραγωγικές ομάδες της χώρας με τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας είχε έρθει σε επαφή μέσα στην καραντίνα προκειμένου να ακούσει και να καταγράψει  τα προβλήματα τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις