Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μέρκελ σε Τσίπρα: Ο λόγος που το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο πρόγραμμα

Μέρκελ σε Τσίπρα: Ο λόγος που το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο πρόγραμμα

Τους λόγους για τους οποίους το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, εξήγησε η Άνγκελα Μερκελ στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση τους στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως “χωρίς το ΔΝΤ, εγώ πρέπει να πάω στη βουλή”.

Στην ουσία η Μέρκελ είπε στον Τσίπρα ότι δεν γίνεται το ΔΝΤ να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα, καθώς η απόφαση που έχει πάρει το γερμανικό κοινοβούλιο για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα έχει ως προϋπόθεση την συμμετοχή του Ταμείου, χωρίς αυτή το τρίτο πρόγραμμα θα πρέπει να αναθεωρηθεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια νέα απόφαση της γερμανικής βουλής.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θεωρείται από πλευράς Merkel πολιτικά αδύνατο, δεδομένου ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 θα πραγματοποιηθούν οι ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία. Μία ακόμα ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή για ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό πλήγμα προς την κα Merkel σε σχέση με εκείνο που ψηφίστηκε πέρυσι από την γερμανική βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο, δεκάδες βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ καταψήφισαν την ελληνική διάσωση.

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε