Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Το μετάνιωσε ο Αριστείδης Φωκάς: Να μην καεί η π@υτ@ν@ η Βουλή

Το μετάνιωσε ο Αριστείδης Φωκάς: Να μην καεί η π@υτ@ν@ η Βουλή

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται αύριο Τρίτη 17/04/2018 ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς. Και ίσως έτσι να δικαιολογείται η επιστολή μετανοίας που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων έγινε πασίγνωστος στο πανελλήνιο όταν σε συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ φώναζε μαζί τους το σύνθημα, «Να καεί να καεί η π@υτ@ν@ η Βουλή». Το αίτημα για την παραπομπή του έγινε στην διάσκεψη των Προέδρων από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργο Καρρά. Ο κ. Καρράς κατηγορεί τον κ. Φωκά ότι υιοθέτησε υβριστικά, διχαστικά και αντιδημοκρατικά συνθήματα οπαδών, και ότι με τη συμπεριφορά του ενδεχομένως να παραβιάζει και τον όρκο του βουλευτή και ζητεί να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο βουλευτής, Αριστείδης Φωκάς, έχει παρελάσει από το πρωί σε πολλά τηλεοπτικά παράθυρα. Πριν από λίγο σε επιστολή που απέστειλε στο Προεδρείο της Βουλής διευκρινίζει τι έγινε στην συγκέντρωση των οπαδών του ΠΑΟΚ και δηλώνει ότι “σέβεται το Κοινοβούλιο και την ιστορία του”.

Η δήλωση μετανοίας του κ. Φωκά

«Σχετικά με το θέμα της συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παραβρέθηκα, σας δηλώνω ότι καμία πρόθεση δεν είχα να προσβάλω το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου. Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντας τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς στην επιστολή του. «Ζητώ συγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού», καταλήγει.  «Άλλο η ενέργεια του και άλλο η παρουσία του. Αυτό το θέμα αφορά τον πυρήνα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης , τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν από τον ίδιο τον κ. Φωκά αύριο οι απαραίτητες εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Δείτε την επιστολή

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις