Πολιτική

Μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρυθμίσεις οφειλών – «ανάσα» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένα μέτρο έκπληξη

Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ - Αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγες ώρες απομένουν πριν γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων στήριξης των πολιτών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ εν αναμονή και της ανακοίνωσης του πλεονάσματος από την ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr εκτός από το μέτρο έκπληξη που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πακέτο θα περιέχονται και μεγάλο πακέτο μέτρων – ανάσα για ρυθμίσεις οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων τόσο στο δημόσιο όσο και σε τράπεζες. Πρόκειται για ένα μέτρο στήριξης το οποίο αναμένεται να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με οφειλές και ένα πάγιο αίτημα της αγοράς καθώς είχαν παγώσει εδώ και χρόνια οι ρυθμίσεις οφειλών.

Όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr θα παραταθεί για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο η επιδότηση για το diesel κίνησης στην αντλία και δεν αποκλείεται να παραταθεί και η επιδότηση 15% στα λιπάσματα.

Μέτρο μόνιμου χαρακτήρα το οποίο θα στοχεύει στους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα είναι η αύξηση του επιδόματος των 250 ευρώ στους συνταξιούχους το οποίο καταβάλλεται κάθε Νοέμβριο. Όπως αποκάλυψε η Χριστίνα Κοραή, στο τραπέζι είναι ένα επίδομα αντίστοιχο του Νοεμβρίου που δίνεται στους συνταξιούχους, ύψους γύρω στα 250 ευρώ. Δεν θα είναι έκτακτο λόγω πολέμου, αλλά  μόνιμου χαρακτήρα και με αύξηση της περιμέτρου των δικαιούχων.

Το χρονοδιάγραμμα

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ στις 12 το μεσημέρι, θα έχουμε εντός μισής, μιας ώρας ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια αυτές θα εξειδικευτούν από τον υπουργό Οικονομίας, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, η κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι μόνιμα μέτρα, μειώσεις φόρων και ανακούφιση της κοινωνίας με έμφαση τη μεσαία τάξη. Θα ανακοινωθούν και μόνιμα και έκτακτα μέτρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 10