Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης προς Αλέξη Τσίπρα: Σε συγχαίρουν αυτοί που κάποτε έλεγες δολοφόνους

Μίκης Θεοδωράκης Αλέξης Τσίπρας
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Με ένα κείμενο λίγων λέξεων που όμως στάζουν… φαρμάκι απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης στην αναφορά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκείνον κατά τη συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως αγαπάει τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά διαφωνεί με τη λογική του. Ο Μίκης Θεοδωράκης, με ένα σύντομο κείμενο που απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό, αφήνει ξανά αιχμές για τη συμφωνία με τα Σκόπια τα το όνομα.

Οι λέξεις του στάζουν… “φαρμάκι”. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι “ξέχασε” αυτά τα οποία πίστευε.

«Κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το “Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών”. Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν;», ρωτά τον πρωθυπουργό. Και θέτει ακόμη ένα ερώτημα: «Ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;».

Ο Μίκης Θεοδωράκης ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα

Το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη όπως ανέβηκε στην ιστοσελίδα του:

«Προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αγαπητέ Αλέξη,

Η αγάπη – αγάπη και η Λογική – Λογική.

Κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το «Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών». Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν;

Ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;

Εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς.

Αυτή είναι η Λογική της δικής μου αγάπης.

Σε χαιρετώ,
Μίκης
Αθήνα, 14.6.2018».

Είναι το δεύτερο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού πως επετεύχθη συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα της ΠΓΔΜ. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για τη “Βόρεια Μακεδονία”, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε γράψει ένα σκληρό κείμενο. Μιλούσε για “πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας”. Και για κάποιους “που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί” και οι οποίοι “υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον”.

Και κατέληγε: “Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις