Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: «Η πατρίδα μας δεν φοβάται κανέναν – Υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία»

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: «Η πατρίδα μας δεν φοβάται κανέναν – Υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία»
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν και είναι απέναντι στην «αναχρονιστική προκλητικότητα» της, έστειλε από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της Ν.Δ. ο Νίκος Δένδιας.

Με φόντο την τουρκική επιθετικότητα, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία. «Η κυβέρνηση μιλά καθαρά» πρόσθεσε. «Μιλάει καθαρά και ξάστερα μέσα στην Άγκυρα, μπροστά στους Τούρκους.

Η πατρίδα μας δεν απειλεί κανέναν αλλά και δεν φοβάται κανέναν. Απαντά με τόλμη και αποφασιστικότητα σε κάθε πρόκληση, σε κάθε είδους πρόκληση. Και οι επιτυχίες μας είναι αποτέλεσμα συγκροτημένης στρατηγικής σε μια στέρεη βάση: το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», δήλωσε με έμφαση.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «είναι σταθερά αντίθετη στην παρανομία και την παραβατικότητα, είναι απέναντι σε κάθε επιθετική ρητορική, απέναντι στην αναχρονιστική προκλητικότητα, απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό, νεοθωμανικό, είτε οποιονδήποτε άλλον», όπως τόνισε, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις αμυντικές συμφωνίες με Η.Π.Α. και Γαλλία αλλά και τις γεωστρατηγικές συμμαχίες –ανάχωμα στην προκλήσεις – που χτίζει όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και διεθνώς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις