Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

«Μήνυμα» Μητσοτάκη προς όλους η «καρατόμηση» Μηταράκη και η «δυσφορία» για Πατούλη

«Μήνυμα» Μητσοτάκη προς όλους η «καρατόμηση» Μηταράκη και η «δυσφορία» για Πατούλη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε πει από την αρχή στους υπουργούς και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν θα ανεχθεί καμία αλαζονεία ή μη… πολιτικά ορθή συμπεριφορά και η χθεσινή (28.7.2023) απόφασή του να βγάλει «κόκκινη κάρτα» στον Νότη Μηταράκη και να «δυσφορήσει» έντονα για τον Γιώργο Πατούλη τα λέει όλα.   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στην Κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία με τη στάση του στις υποθέσεις των Νότη Μηταράκη και Γιώργου Πατούλη και δεν θα γίνει ανεκτή καμία παρεκτροπή και όποιος έχει τέτοιες συμπεριφορές θα μπαίνει στο «ψυγείο».

Ο Νότης Μηταράκης φέρεται να έκανε αμέριμνος τις διακοπές στην Πάτμο την ώρα που όλη η χώρα καιγόταν από τις φωτιές, ενώ την ίδια στιγμή ο Γιώργος Πατούλης χόρευε ζεϊμπέκικο και διασκέδαζε στην εκδήλωση για την 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού, στο Ζάππειο.

Είχε ήδη «κίτρινη κάρτα» ο Μηταράκης

Ο τέως πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης είχε δεχθεί ήδη μια «κίτρινη κάρτα» προ καιρού με τις δηλώσεις του περί ουσιαστικά κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και την ίδρυση Έφιππης Αστυνομίας, χωρίς να του έχει ανάψει το πράσινο φως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα δυο αυτά θέματα.

 

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τα σχέδια αυτά, «άδειασε» τον υπουργό του και είπε με χιουμοριστικό, αλλά καυστικό τρόπο σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ στις 13 Ιουλίου.

«Με τη ζέστη αυτή, αντί για έφιππη αστυνομία σκέφτηκα να ζητήσω καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία. Είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή έφιππη αστυνομία. Υπήρχε στον προγραμματισμό του υπουργείου καιρό ως σκέψη και έκρινα πως στην παρούσα συγκυρία δεν το χρειαζόμαστε».

Έχασε τη δεύτερη ευκαιρία

Ο Νότης Μηταράκης πήρε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά η στάση του να πάει διακοπές στην Πάτμο, την στιγμή που η Πυροσβεστική, η Ελληνική Αστυνομία και όλος ο κρατικός μηχανισμός ήταν επί ποδός πολέμου για τις φωτιές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εξηγήσεις από τον Νότη Μηταράκη, ο οποίος της έδωσε. Δεν έπεισαν τον Πρωθυπουργό, που στη συνέχεια του ανακοίνωσε την απόφαση του, με τον κ. Μηταράκη να υποβάλει την παραίτηση του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

  

Στη θέση του Νότη Μηταράκη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε χθες ο Γιάννης Οικονόμου, που ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Οι νέοι υπουργοί ορκίστηκαν χθες στις 19:00 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το ζεϊμπέκικο του Πατούλη

Παράλληλα με το… φάουλ του Νότη Μηταράκη ήρθε και το ζεϊμπέκικο του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη με κυρίες του απόδημου ελληνισμού στο Ζάππειο, ενώ είχαν προηγηθεί οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο και η κόλαση με την πύρινη λαίλαπα.

Μάλιστα ο χορός του Γιώργου Πατούλη βγήκε στο φως μέσα από βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και προκάλεσε φυσικά έντονη κριτική.

 

Αμέσως από τη ΝΔ διέρρευσε ότι υπάρχει δυσφορία για τον Γιώργο Πατούλη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε συγγνώμη μέσω επίσημης δήλωσης στην οποία είπε μεταξύ άλλων: «Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου».

 

Η συγγνώμη του Γιώργου Πατούλη, όμως, ίσως να μην φτάσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται ακόμα το ενδεχόμενο η ΝΔ να μην στηρίξει τον Περιφερειάρχη Αττικής στις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές.

Μάλιστα η ΕΡΤ ανέφερε σήμερα ότι η Νέα Δημοκρατία κοιτάει ήδη προς άλλες κατευθύνσεις για να δώσει το «χρίσμα» της στις εκλογές.  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις