Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Mea culpa στον Φίλη μετά το σχόλιο στην Βουλή (video)

Μητσοτάκης Φίλης
Φωτογραφίες από: Intime

Μια φράση που είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Βουλή για τον προϋπολογισμό και την στιγμή που αναφερόταν στην εξωτερική πολιτική της χώρας, προκάλεσε αντιδράσεις.

Τα όσα έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσαν την οργή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αντέδρασαν για την Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ αυτών και ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέποντας την αντίδρασή του, είπε «φορέστε τη μάσκα σας, κύριε Φίλη, είστε και ευπαθής».

Click4more: Επιχείρηση «Ελευθερία» το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μετά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός είπε στον πρώην υπουργό Παιδείας: «Δεν πιστεύω να προσβλήθηκες, δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλω και εάν το αισθάνθηκες έτσι σου ζητάω συγνώμη».

Ο Νίκος Φίλης, από την πλευρά του, απάντησε πως «δεν αισθάνθηκα προσβολή, δεν είναι για μένα αλλά δεν είναι ωραίο να ακούει από το βήμα της Βουλή τον πρωθυπουργό να μιλάει για ευπαθείς ομάδες».

Λίγο αργότερα, με δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε «ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω», υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».

Δείτε το βίντεο

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις